autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 28th, 2012

Raliul Sibiului, etapă a Intercontinental Rally Challenge, începe numărătoarea inversă

Raliul Sibiului va cunoaște anul acesta o evoluție remarcabilă, fiind inclus în Intercontinental Rally Challenge, în FIA European Rally Cup și, bineînțeles, în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Transformarea uneia dintre cele mai bune etape din CNR într-un eveniment internațional va avea, cu certitudine, efecte pozitive asupra motorsportului din România, dar și asupra economiei locale din Sibiu.

Organizatorii „Raliului Sibiului România” au publicat primele informații oficiale despre ediția 2012, una specială, ce se va desfășura între 19 și 21 iulie. Totalul probelor speciale va fi de 205,8 kilometri, care vor include o super specială, o probă de asfalt, o probă mixtă, două probe pe timp de noapte și celelalte probe pe care spectatorii sibieni le cunosc foarte bine.

Raliul Sibiului România va fi, începând de anul acesta, grație eforturilor organizatorilor, etapă în International Rally Challenge (IRC), respectiv etapa cu numărul 3 pe macadam și a opta etapă din calendarul IRC de anul acesta.

Parcul de service, cartierul general, startul festiv vor fi găzduite de Piața Mare din Sibiu, unde sunt așteptați totți fanii acestui sport.

Atașăm și hărțile probelor speciale, așa cum au fost ele publicate de organizatori, pentru cei care vor să-și planifice din timp weekendul 19 – 21 iulie 2012, la Sibiu.

Harta Probelor Speciale – Raliul Sibiului 2012

Harta orașului cu City Demo și Start Festiv

Program complet (Itinerariu)

Harta Super Specială (Circuit Rally Cross)

Harta Parcului de Service (Piața Mare)

Iată și comunicatul oficial al Raliului Sibiului România:

Pregatiti pentru spectacolul din IRC

  • A treia etapa pe macadam din calendarul IRC
  • 205,8 kilometri de proba speciala
  • Cartierul general va fi amplasat in Piata Mare a orasului Sibiu

205,8 kilometri de proba speciala la debutul Raliului Sibiului Romania in Intercontinental Rally Challenge. Super speciala, o proba de asfalt, o proba mixta, doua speciale pe noapte si probele clasice ale raliului. Pe scurt: spectacol 100!

Raliul Sibiului 2012, etapa in Intercontinental Rally Challenge, se va desfasura anul acesta in perioada 19 – 21 iulie pe specialele de macadam si asfalt din jurul orasului Sibiu. A treia etapa pe macadam din IRC conteaza si ca etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop si este si etapa eveniment in FIA European Rally Cup. „Anul acesta este unul extrem de important pentru Raliul Sibiului. Munca noastra din ultimii ani a fost rasplatita cu includerea in calendarul IRC. Raliul Sibiului este al doilea eveniment sportiv din Romania ca importanta la nivel international, dupa finala UEFA League, si suntem pregatiti sa facem fata la cel mai inalt nivel”, a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Cartierul general al raliului si parcul de service vor fi amplasate in Piata Mare a orasului Sibiu. Tot aici, joi 19 iulie, se va da startul festiv pentru echipajele inscrise in aceasta competitie. In prima zi a raliului, vineri 20 iulie, pilotii vor avea de parcurs aproape 100 kilometri de proba speciala. Startul se va da la ora 14:00, iar in program sunt incluse cate doua treceri pe specialele Dobarca si Crinti. Urmeaza apoi super speciala pe pista de rally cross, dupa care cele doua probe de noapte: Paltinis pe asfalt si Santa pe macadam.

Sambata, 21 iulie, este ziua cea mai lunga cu 106,5 kilometri de speciale pe probele clasice din Raliul Sibiului. Startul se va da la ora 10:00 din Piata Mare a orasului dupa care urmeaza doua bucle formate din probele Gatu Berbecului si Santa MAX, o speciala mixta cu o portiune de aproximativ 4 kilometri de asfalt. Lupta finala se va da pe super speciala de pe circuitul de rally cross. „Va fi cu siguranta un eveniment excelent care se desfasoara intr-o zona cu peisaje superbe. Macadamul este bun si cred ca va fi usor pentru piloti sa-si intre in ritm. Peisajele si probele imi aduc aminte de regiunea Haute Savoie din Franta, aflata in apropiere de Elvetia si Italia. Specialele sunt foarte interesante si sunt sigur ca toti piloti vor fi incantati de ele”, a spus si Jean-Pierre Nicolas, managerul Intercontinental Rally Challenge.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>