autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iun. 6th, 2012

Petrom a coborăt prețurile la benzină și motorină, după scăderea cotațiilor la țiței

OMV Petrom a anunţat micşorarea preţurilor la sortimentele de benzină şi motorină comercializate în reţelele proprii, ca urmare a evoluţiilor cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere.

Începând cu 6 iunie 2012, OMV Petrom a micşorat preţul la benzină cu 3 bani. Un litru de Benzină Standard 95 costă 5,75 lei, iar un litru de Benzină Extra 99 – 6,14 lei.

Gama de benzină OMV a fost de asemenea ieftinită cu 3 bani: un litru de benzină OMV MaxxMotion 95 costă 5,87 lei iar un litru OMV MaxxMotion 100 – 6,51 lei.

Sortimentele de motorină au fost ieftinite de asemenea, cu până la 6 bani pe litru.

Astfel, Motorina Standard costă de miercuri 5,72 lei, cu 6 bani mai puțin decât până în prezent, iar Motorina Extra costă 5,92 lei, preț în scădere cu 4 bani.

Un litru de motorină OMV Diesel costă 5,97 lei iar sortimentul OMV MaxxMotion Diesel costă 6,28 lei/litru.

Ultima modificare de preţuri la OMV Petrom a avut loc pe data de 15 mai, când compania a ieftinit benzina şi motorina cu până la 3, respectiv 4 bani.

Cotația țițeiului Brent, de referință pe piața londoneză, a scăzut, în ultima săptămână, sub nivelul de 100 dolari/baril, la minimul ultimelor 8 luni (98,87 dolar/baril), ca urmare a spectrului revenirii recesiunii în întreaga economie mondială și a agravării crizei datoriilor suverane și a celei bancare din zona euro.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>