luni, iunie 24, 2024
AcasăPretul carburantilorVictor Ponta amână acciza de 7 cenți la motorină, o păstrează la...

Victor Ponta amână acciza de 7 cenți la motorină, o păstrează la benzină

Premierul Victor Ponta a anunțat că va încerca să aplice o amânare de 3 luni pentru introducerea accizei la carburanți, dar numai pentru motorină. “Încercăm să găsim soluții”, a declarat Ponta, referitor la regimul fiscal pe care ar urma să-l aibă acciza la motorină.

Victor Ponta trebuie să facă față mai multor presiuni cauzate de introducerea unei accize suplimentare de 7 eurocenți la carburanți. Pe de o parte, președintele traiana Băsescu refuză să promulge bugetul cu noua acciză, pe de altă parte transportatorii rutieri au declanșat o grevă pe termen nelimitat, printre revendicări numărându-se și eliminarea noii accize.

Ponta a declarat jurnaliștilor că cei 7 eurocenți “nu afectează economia în ansamblu” deoarece “benzina este cea mai ieftină din toată Uniunea Europeană”.

Victor Ponta a spus că nu ar introduce deloc acciza, dacă ar putea.

Mai multe sute de TIR-uri au intrat în grevă luni dimineața, după ce reprezentanții guvernului au refuzat să negocieze revendicările pe care aceștia le-au avut de-a lungul acestui an. Introducerea accizei și obligativitatea montării unei plăcuțe cu datele tehnice ale camioanelor, în ciuda faptului că nicăieri în UE nu este cerută această plăcuță, sunt principalele chestiuni rămase în disputa dintre guvern și transportatorii rutieri de marfă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole