autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 15th, 2012

Peste 300 de pietoni, implicaţi în accidente de circulaţie grave de la începutul anului

Conform unei statistici a Poliţiei, de la începutul anului 2012 şi până în prezent au fost înregistrate 306 accidente de circulaţie grave în care au fost implicaţi pietoni, 27 dintre aceştia pierzându-şi viaţa. Totuşi, datele arată o scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 14 iunie, au fost înregistrate 306 accidente grave de circulaţie în care au fost implicaţi pietoni, cu 41 mai puţine comparativ cu perioada similară din 2011. Cautele principale au rămas însă aceleaşi: nerespectarea priorităţii acestora de trecere şi traversarea prin loc nepermis. Rezultatul: 27 de persoane au decedat, cu şapte mai puţine decât anul trecut, iar 287 au fost rănite grav. Totuşi, numărul raniţilor a scăzut cu 33 faţă de anul trecut.

Pentru a preveni astfel de accidente, Poliţia a anunţat că au fost intensificate controalele pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic rutier intens, în special în zonele trecerilor de pietoni şi în zonele în care pietonii traversează neregulamentar în mod frecvent, punându-şi astfel viaţa în pericol.

“În cadrul acţiunilor care urmează a fi desfăşurate, pentru constatarea abaterilor de la normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentar, prin loc corespunzător, se vor utiliza 372 autospeciale ale unităţilor de poliţie rutieră prevăzute cu echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, potrivit unui comunicat al Poliţiei.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>