marți, august 9, 2022
AcasăEvenimentOpel Ampera a căştigat Raliul Monte Carlo pentru mașini ecologice

Opel Ampera a căştigat Raliul Monte Carlo pentru mașini ecologice

Automobilul electric cu autonomie extinsă Opel Ampera a mai bifat un succes în scurta sa carieră, după ce în urmă cu mai puțin de o lună a primit titlul de Car of the Year 2012 în Europa. Este vorba despre locul întâi la a 13-a ediţie a Raliului Internaţional Monte Carlo pentru automobile electrice şi propulsie alternativă. În competiție au participat 130 de echipaje, reprezentând 30 de producători de automobile. Între acestea s-au numărat şapte exemplare Opel Ampera. Cei mai importanți adversari au fost Renault Fluence Z.E., Tesla Roadster, Mitsubishi I-MiEV şi Peugeot iOn. Patru dintre modelele Ampera s-au clasat între primele 10 vehicule, iar echipajul francez Bernard Darniche şi Joseph Lambert au reuşit să se claseze pe prima poziție.

“Succesul Ampera în acest concurs de versatilitate în condiţii de maximă provocare îi demonstrează echilibrul dintre anduranţă şi eficienţă a consumului de combustibil. Acest lucru subliniază rolul de lider pe care îl avem în domeniul propulsiei altenative,” a declarat directorul pentru E-mobilitate al Opel, Enno Fuchs.

Competiţia “Rallye Monte-Carlo Des Énergies Nouvelles” este cel mai vechi eveniment din motorsport destinat vehiculelor cu propulsie alternativă. Automobil Club Monte Carlo organizează competiţia din 1995, anul acesta fiind organizată a 13-a ediție.

Raliul a debutat în trei oraşe, Annecy-le-Vieux, Clermont Ferrand şi Lugano, pe o distanţă de 550 kilometri prin Digne-les-Bains, capitala districtului Alpes-de-Haute-Provence, spre Monaco. A doua zi, echipele au trebuit să concureze pe o distanţă de 272 de kilometri, ce i-a dus prin Monaco şi ruta originală a Monte Carlo Rally.

Dincolo de testele de regularitate, important a fost și consumul de combustibil. Cu ajutorul unei formule bazate pe greutatea vehiculului, emisiile CO2, densitatea energetică a combustibilului şi consum, organizatorii au stabilit clasamentul general. “Tehnologia sofisticată a Ampera a fost permanent de bază şi ne-a permis acest succes enorm,” a spus copilotul francey Joseph Lambert, ce a celebrat victoria alături de Bernhard Darniche. Pilotul Darniche a câştigat legendarul Raliu Monte Carlo în 1979 şi a reuşit de mai mult de 10 ori să iasă câştigător din etapa specială de pe faimosul Col de Turini.

Opel Ampera este un autovehicul electric care se deplasează cu ajutorul unei baterii litiu-ion de 16 kWh și unui motor electric de 111 kW/150 cp. Autovehiculul poate parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 80 km fără a produce emisii poluante, funcționând numai pe baza energiei furnizate de baterie. Sistemul de propulsie electrică Voltec al modelului Ampera generează un cuplu instant de 370 Nm, ce propulsează autovehiculul de la zero la 100 km/h în aproximativ 9 secunde şi asigură o viteză maximă de 161 km/h. Ampera are, de asemenea, un motor cu combustie care are rol de generator pentru bateria litiu-ion, în momentul în care este descărcată. De asemenea, în anumite situații, motorul termic acționează, împreună cu motorul electric, asupra roților.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock