joi, mai 23, 2024
AcasăTehnologieMercedes-Benz a dezvoltat o nouă generaţie de faruri cu LED-uri

Mercedes-Benz a dezvoltat o nouă generaţie de faruri cu LED-uri

Mercedes-Benz a prezentat o nouă generaţie de faruri cu LED-uri. Blocurile optice intregrează 84 de diode emiţătoare de lumină pentru fiecare far și pot lumina şoseaua la o distanță de peste 600 de metri.

Fiecare diodăpoate fi controlată fără niciun actuator mecanic, astfel că lumina generată de farurile respective poate fi direcţionată mai precis ca niciodată şi va reduce şi mai mult orbirea şoferilor din faţă sau de pe contrasens în timp ce va îmbunătăţi iluminarea asigurată şoferului.

Noul sistem cu LED pregătit să intre în producţie în viitorul apropiat, va putea să lumineze şoseaua la peste 600 de metri distanţă, cât timp nu există alţi factori perturbatori şi nu este niciun alt vehicul în faţă al cărui şofer ar putea fi deranjat de respectiva rază de lumină.

Noile tehnologii sunt rezultatul unei colaborări între Daimler, Infineon, Osram, Hella şi Fraunhofel Gesellschaft IZM, iar partenerii vor dezvolta un nou tip de LED-uri în viitor. Aceştia lucrează la tehnologia care implică fabricarea unui chip LED cu o structură foarte fină, care permite peste 1.024 de pixeli luminoşi individuali pentru fiecare chip LED. 

Blocurile optice cu LED-uri de la Mercedes-Benz nu ar fi putut să fie realizate fără efortul fizicienilor japonezi Shuki Nakamura, Isamu Akasaki şi Hiroshi Amano, care au primit premiul Nobel pentru dezvoltarea LED-urilor albastre, inovaţie ce permite introducerea a până la 100 de LED-uri cu suprafeţe luminoase la doar un milimetru distanţă de o lentilă.

Mercedes-Benz a anunțat, de asemenea, că primul vehicul experimental care va avea LED-uri cu rezoluţie înaltă va fi testat în 2015.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole