luni, mai 27, 2024
AcasăTehnologieMașinile franțuzești, în corzi la noile teste de siguranță EuroNCAP

Mașinile franțuzești, în corzi la noile teste de siguranță EuroNCAP

EuroNCAP, instituția europeană independentă care verifică siguranța noilor vehicule apărute pe piață a dat astăzi publicității rezultatele obținute de modelele Citroen C-Elysee, Peugeot 301, MG3, Renault Megane hatchback, Volkswagen Golf Sportsvan și Ford Tourneo Courier.

Surprinzător, toate modelele mărcilor franceze au obținut doar câte trei stele în timp ce Golf Sportsvan a reușit să atingă cinci. Pentru Renault, brandul care s-a lăudat ani buni cu siguranța vehiculelor sale, verdictul EuroNCAP este greu de trecut cu vederea.

Noul sistem de testare EuroNCAP, implementat în acest an, pare să nu fie „prietenos” nu mașinile producătorilor francezi. Dacă pentru modelele PSA Peuegot – Citroen așteptările nu erau prea mari date fiind caracteristicile de vehicule „entry-level”, în cazul hatchback-ului Renault, unul dintre cele mai căutate modele compacte de pe piața europeană și fost „campion al securității”, rezultatul este dezamăgitor.

Conform EuroNCAP, principalele probleme ale modelului în materie de siguranță sunt legate de „protecția marginală” a toracelui pasagerului adult în cazul impactului lateral, lipsa unui marcaj clar pentru comutatorul care dezactivează airbag-ul din dreapta-față, protecția slabă a părții frontale a capotei motorului în cazul unui impact cu un pieton și sistemul care informează șoferul dacă pasagerii de pe bancheta din spate și-au cuplat centurile. Acesta din urmă nu are semnal sonor, utilizând doar un mesaj scris pentru informarea șoferului. De asemenea, mesajul nu este disponibil în toate limbile statelor în care este comercializată mașina. Numai pentru această „hibă”, oficialii EuroNCAP au penalizat drastic mașina. „Cu un sistem compatibil, Megane ar fi fost evaluat ca fiind de patru stele”, se arată în comunicatul EuroNCAP.

În afara rezultatului surprinzător al modelului Megane purtând marca Renault, EuroNCAP a anunțat și rezultatele altor cinci vehicule.

euroncap

Modelele gemene Citroen C-Elysee și Peugeot 301 au obținut tot câte trei stele, ca și supermini-ul MG3. Ford Tourneo Courier a fost notat cu patru stele, în timp ce Volkswage Golf Sportsvan a obținut cinci stele. Pentru o diferențiere clară între rezultatul obținut de Megane și cel al variantei Sportsvan a modelului Golf, iată și procentele obținute pentru fiecare categorie de teste: pasager adult – Megane 83%, Golf Sportsvan 87%, pasager copil – 78%, 85%, pieton – 60%, 62%, sisteme de asistență – 48%, 73%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole