joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieRenault a demarat producția modelelor Logan și Sandero în uzina Lada, de...

Renault a demarat producția modelelor Logan și Sandero în uzina Lada, de la Togliatti

Renault a demarat producția noilor generații Logan și Sandero la uzina AvtoVAZ din Togliatti, Rusia, leagănul mărcii Lada. Mutarea vine în contextul atingerii capacității maxime în cazul actualei fabrici Renault AvtoFramos, de lângă Moscova.

Confruntată cu probleme de supracapacitate și efective uriașe, estimate la peste 65.000 de angajați, uzina AvtoVAZ asambla până în prezent doar modele construite pe platforma X90, derivate din vechiul Logan. Din primăvara lui 2012, de pe liniile uzinei din Togliatti iese breakul Largus, un Logan MCV din prima generație cu siglă de Dacia.

Renault deține controlul uzinei, preluate în 2008 alături de partenerul de Alianță Nissan, până la finele lui 2014 peste 67,5 din acțiunile facilității de producție din Togliatti urmând să intre în posesia francezilor.

Modelele Logan, Sandero și Duster dedicate pieței ruse sunt produse exclusiv pe plan local și sunt comercializate sub sigla Renault. Există și anumite diferențe de echipare sau design. Logan este bazat pe modelul Symbol, beneficiind de un interior diferit de cel al modelului cunoscut românilor, în timp ce Duster vine cu dotări încă absente din oferta locală, precum transmisie automată sau motor de 2 litri pe benzină.

Rusia rămâne una dintre cele mai importante piețe pentru finanțele grupului francez, anul trecut aici fiind înmatriculate peste 150.000 de unități Logan, Sandero și Duster.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole