autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 8th, 2012

Mașinile electrice vor folosi un sistem de încărcare standard pentru toate mărcile

Cei trei mari producători americani, General Motors, Ford și Chrysler, împreună cu constructorii auto din Germania – Audi, Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz și BMW – au semnat un acord care presupune utilizarea unui singur standard la încărcătoarele mașinilor electrice. Motivele care au dus la această decizie sunt simple, ele vizând o reducere a costurilor de producție, dar și o uniformizare a stațiilor de încărcare. Este știut faptul că vehiculele electrice aflate în prezent în fabricație folosesc atât o priză normală, de 220 Vsau 380 V, pentru o încărcare mai lentă, la prizele obișnuite din rețea, dar și prize speciale, destinate încărcării rapide, în 30 – 60 de minute. Sistemul adoptat prin acest acord înglobează încărcarea de toate tipurile, monofazică, trifazică, cu curent continuu și alternativ, proprietarul mașinii urmând să folosească aceeași priză, indiferent de locul în care se află și tipul rețelei. În consecință, o standardizare a acestor prize nu face altceva decât să scurteze drumul către o popularizare mai mare a mașinilor electrice în perioada următoare. În plus, inovațiile tehnologice incluse în noul charger scurtează încărcarea la 15-20 de minute în rețeaua trifazică.

Dispozitivul nou-creat a fost prezentat la Simpozionul de Vehicule Electrice din Los Angeles, unde a fost anunțată și data la care va intra deja în dotarea primelor mașini electrice, respectiv sfârșitul acestui an.

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a anunțat că va adopta, prin intermediul membrilor săi, același standard și pentru mărcile europene.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>