autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mai 31st, 2012

Listarea la bursă a F1 ar putea fi amănată

Listarea pe piața de capital din Singapore a Formula One Group, compania care administrează Marele Circ, ar putea fi amânată din lipsă de timp, dar și din cauza condițiilor nefavorabile de pe piețele financiare internaționale și a volatilității de pe burse, a declarat, pentru Bloomberg, CEO-ul Formula One Group, Bernie Ecclestone.

„Senzația mea este că cel mai bine ar fi să avem mai întâi totul pus la punct, iar apoi să începem procedurile în vederea listării, cu un avans de două luni, pentru a da timp piețelor să se stabilizeze. Rămân absolut încrezător că listarea va avea loc anul acesta”, a declarat Ecclestone, în vârstă de 81 de ani.

El a adăugat că, în prezent, este ocupat cu alte treburi, cum ar fi purtarea de negocieri cu promotorii pentru adăugarea din 2013, în calendarul F1, a încă unei curse, care să aibă loc la New Jersey, și că deocamdată nu are timp să se ocupe de listare așa cum ar trebui.

Următoarea cursă F1 este cea de pe 10 iunie de la Montreal, sezonul urmând să se încheie pe 25 noiembrie.

Ecclestone declara pe 22 mai că IPO-ul din Singapore al Formula One Group ar putea avea loc cel mai devreme în ultima săptămână a lunii iunie.

Proprietarii Formula One Group, în frunte cu acționarul principal, CVC Capital Partners Ltd, intenționează să obțină până la 3 miliarde de dolari vânzându-și deținerile prin ofertă publică inițială la Bursa din Singapore.

Contextul economic și financiar mondial nu este deloc favorabil listărilor. Graff Diamonds Corp, o companie londoneză producătoare de bijuterii, și-a amânat chiar joi IPO-ul programat să aibă loc în Hong Kong, din cauza condițiilor adverse de piață, iar acțiunile Facebook s-au prăbușit cu peste 25 după listarea pe bursa americană Nasdaq.

„Nu e nici o grabă cu listarea, piețele nu arată bine în prezent, oamenii nu sunt deloc entuziaști”, a adăugat Ecclestone.

Fondul de private equity CVC Capital Partners, care a cumpărat 63,4 din acțiunile Formula One Group în 2005-2006 cu ajutorul unor împrumuturi în sumă totală de 2,5 miliarde dolari, a început deja să profite de investiția făcută, după ce echipele Ferrari, Red Bull și McLaren au acceptat noi condiții contractuale până în 2020.

Anul acesta, CVC a vândut 21 din Formula One Group către un grup de investitori compus din Waddell&Reed Financial Inc, Norges Bank Investment Management și BlackRock Inc, încasând o sumă totală de 1,6 miliarde dolari.

Printre acționarii Formula One Group se mai numără compania de administrare a băncii americane falimentare Lehman Brothers, cu 15,3 din acțiuni, și Ecclestone însuși, cu 5,3.

Fosta soție a boss-ului F1, Slavica, și cele două fiice ale lor controlează 8,5 din capitalul firmei, prin intermediul vehiculului investițional Bambino Holdings Ltd.

Ecclestone a declarat că nici el și nici Bambino nu intenționează să își vândă deținerile în cadrul viitorului IPO.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>