autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 1st, 2012

Facelift-ul Chevrolet Cruze sedan/hatchback, prezentat la Busan

La patru ani de la intrarea pe piaţă, “familia” Chevrolet Cruze primeşte un facelift minor. “Noile haine” au fost inaugurate de versiunea break, prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva 2012, dar în cazul sedan-ului şi a hatchback-ului GM a ales Salonul Auto de la Busan, Coreea de Sud.

Ca şi în cazul Station Wagon-ului, operaţia estetică este minoră. Practic, specialiştii au înlocuit “plasa” neagră a grilei radiatorului cu un calandru elegant, cu linii orizontale, şi au redesenat prizele de aer din jurul proiectoarelor de ceaţă, renunţând la forma rectangulară iniţială, în favoarea unui triunghi “plonjat” pe laterale, ceea ce conferă un plus de agresivitate şi dinamism maşinii. De asemenea, blocurile optice faţă au un design interior schimbat. Dar, cam atât. În rest, exteriorul Cruze-ului este identic.

Nici habitaclul nu a trecut prin schimbări majore, fiind sesizabile doar câteva retuşuri la nivelul conselei centrale. Dar, odată cu facelift-ul, va fi disponibil sistemul multimedia cu ecran tactil Chevrolet MyLink. Sistemul afişează datele de pe smartphone pe ecran, prin intermediul unei mufe auxiliare USB sau prin Bluetooth. De asemenea, sistemul oferă streaming audio stereo şi control wireless pentru smartphone.

In ceea ce priveste motorizările, din această vară sunt disponibile cinci variante pentru întreaga gamă de modele Cruze. Pe lângă motoarele pe benzină de 1.6 l şi 1.8 l, noutatea absolută o constituie un nou agregat turbo de 1.4 l şi 140 CP. Iar pe partea diesel, este oferit motorul de 2.0 litri / 163 CP şi o unitate nouă de 1.7 litri, care produce 130 CP.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>