marți, iunie 25, 2024
AcasăIndustrieLi Shufu, proprietarul companiei chineze Geely, a devenit cel mai mare acționar...

Li Shufu, proprietarul companiei chineze Geely, a devenit cel mai mare acționar al Mercedes-Benz. Pentru moment, nu dorește să cumpere mai multe acțiuni

Li Shufu, președintele și proprietarul companiei chineze Zhejiang Geely, a cumpărat acțiuni în nume personal la Daimler AG (Mercedes-Benz), achiziția fiind făcută pe parcursul mai multor săptămâni, până la limita a 10 procente.

Daimler a fost obligată de legislație să raporteze achiziția și faptul că un acționar a acumulat un pachet de acțiuni reprezentând 9,69% din Daimler, compania care deține și brandul Mercedes-Benz.

Li Shufu a plătit aproximativ 7,5 miliarde euro pentru acțiunile cumpărate și a devenit cel mai mare acționar al companiei germane.

Reprezentanții Daimler au confirmat că Li Shufu a cumpărat acțiunile ca investitor privat.

Analiștii au speculat faptul că Geely, unul dintre cei mai mari constructori de automobile din China, este interesat de un partener puternic pentru a beneficia de tehnologiile în domeniul vehiculelor electrice și mai ales cel al bateriilor. Daimler reprezintă partenrul ideal pentru o companie chineză.

Mai multe informații neconfirmate au arătat că Geely a făcut companiei Daimler, în ultimele luni, o ofertă de cumpărare directă a unui pachet de acțiuni, însă au fost refuzați, fiind trimiși pe piața de capital.

„Suntem încântați, cu Li Shufu, să câștigăm încă un investitor pe termen lung care este convins de ambițiile strategia și potențialul inovative ale Daimler” a delcarat un purtător de cuvânt al Daimler. „Daimler îl cunoaște și respectă pe Li Shufu ca un antreprenor chinez cu competențe speciale și ca un vizionar”.

Li Shufu a confirmat, la rândul său, achiziția și a declarat că nu intenționează, pentru moment, să cumpere mai multe acțiuni. El a spus că respectă valorile și managementul companiei.

Acționarul majoritar anterior acestei achiziții era Kuweit Investment Authority, cu 6,8%, potrivit ultimelor informații oficiale, urmat de Blackrock, cea mai mare companie de management financiar din lume. Renault deține, de asemenea, 3,1% din Daimler, proprietarul Mercedes-Benz.

Geely este proprietarul Volvo Cars, companie pe care a cumpărat-o de la Ford. De asemenea, anul trecut Geely a cumpărat un pachet majoritar la producătorul de camioane Volvo AB.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole