joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiHyundai prezintă noua generație Santa Fe. Noul SUV va debuta la Geneva

Hyundai prezintă noua generație Santa Fe. Noul SUV va debuta la Geneva

Hyundai a dat publicității primele imagini și informații despre o nouă generație Santa Fe, a patra de la lansarea primei generații la începutul anilor 2000. Transformările suferite de celebrul SUV, care a contribuit decisiv la succesul mărcii coreene, atât în Europa (peste 1,5 milioane de exemplare), cât și peste ocean, în SUA, au determinat apariția unuia dintre cele mai sportive și elegante, în același timp, SUV-uri de pe piață în acest moment.

“Cea de-a patra generație continuă povestea de succes la nivel global a modelului în această categorie”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer la Hyundai Motor Europe.

Reprezentanții Hyundai spun că grila pe care a primit-o Santa Fe, grilă ce se regăsește deja pe mai multe modele lansate în ultimii ani este deja imagine de marcă, ceea ce este un câștig pentru Hyundai. Aceasta este acum supradimensionată, pentru a oferi o statură și mai impozantă modelului, și este încadrată de farurile subțiri, asemănătoare cu cele de pe micul Kona, dar și de două propiectoare cu suprafețe mari.

Dimensiunile noului Snata Fe sunt 4,77 lungime, 1,89 metri lățime și 2,76 metri ampatament, toate fiind peste cele ale generației anterioare.

Interiorul a trecut și el printr-o transformare semnificativă, inclusiv prin creșterea suprafețelor vitrate. Spațiile pentru pasageri au crescut și ele, inclusiv pentru al treilea rând de scaune. În față, scaunele sunt reglabile electric, iar portbagajul a crescut și el la 625 de litri, cu 40 mai mult decât modelul anterior.

Platforma tehnică este construită în jurul tracțiunii integrale HTRAC, cu distribuție variabilă a cuplului, controlată de senzorii computerului central. Atât cuplul cât și forța de frânare sunt distribuite de sistem în fucnție de dinamica mașinii, pentru un comportament cât mai lipsit de riscuri pentru pasageri.

Motoarele anunțate sunt trei diesel, respectiv, 2.0 litri CRDi, de 150 CP și 182 CP, cu cutie manuală sau automată în 8 trepte, și 2,2 litri CRDi, de 197 CP, și unul pe benzină, de 2.4 litri și 185 CP.

Tehnologiile prezente pe Santa Fe țin pasul cu tendințele industriei și cu cele regăsite la competitori. Pachetul SmartSense include, practic, sistemele de asistență, pritnre care amintim Rear Cross-Traffic Collision Avoidnace Assist și Safety Exit Assist.

Conectivitatea este asigurată de Appple Car Play și Android Auto, opțional display de 8 ini, la care se adaugă sistemul head-up display, care proiectează informațiile relevante direct pe parbriz, pe o suprafață de 8 inci.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole