vineri, martie 29, 2024
AcasăMașini noiDacia va avea gamă un Super-Duster, dacă șefii Renault decid că nu...

Dacia va avea gamă un Super-Duster, dacă șefii Renault decid că nu va concura Kadjar. Mai întâi va fi lansat în Rusia

Renault construiește un Super Duster mai scump și mai bine echipat pentru piața din Rusia, ce va fi prezentat la Salonul Auto din Moscova, în august, după cum a declarat Bruno Ancelin, director de planificare a produselor la Renault Group, într-un interviu acordat publicației franceze Challenges.

Acest SUV, „care trebuie să fie mai rafinat și mai scump”, va fi produs în Rusia și va fi construit pe aceeași platformă Logan, din 2004, care este utlizată și azi pe toată gama Dacia. În același timp, un SUV identic, din punct de vedere estetic, dar dezvoltat pe o platformă nouă, CMF, va fi lansat în China și Coreea, în 2019 – 2020. Acesta va avea o platformă „mai modernă și mai elaborată”, respectiv CMF-B, aceeași platformă care va fi utilizată de noua generație Renault Clio.

Potrivit oficialului Renault, încă nu s-a „tranșat” în conducerea companiei dacă modelul Super Duster va ajunge și în Europa sau nu, dar „dacă vine, va fi sub marca românească Dacia”. Singurul impediment este riscul de concurență cu Renault Kadjar, dar dacă analizele Renault vor arăta că piața răspunde pozitiv, nu va ajunge pe piață înainte de 2020. Thiery Koskas, director comercial al Renault a spus că modelul cu cele două variante ale sale ar trebui să genereze vânzări de 300.000 unități anual, pentru că va ajunge, ulterior, și în America de Sud.

Reprezentanții companiei Renault au confirmat și schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeași CMF-B, în special din motive de siguranță. În 2022 intră în vigoare noi norme, pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta.

Gama Acces a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Creșterile ar urma să fi stimulate de modelul Kwid, de noua generație Duster și de viitorul Super-Duster.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Kadjarul are un design elegant cu accente clasice, nu se poate compara cu Dusterul la care estetica lipseste cu desavarsire. Dusterul este avantajat doar la parea de offroad datorita garzii la sol si a unghiurilor de atac si degajare mai mari, in schimb Kadjarul are un comportament rutier superior si cele 5 stele EuroNCAP la care Duster nici nu viseaza. Ca o concluzie, ar putea prefera Duster doar cei care au de a face constant cu drumuri foarte proaste / forestiere, in rest nu exista o concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole