marți, august 9, 2022
AcasăCredite/LeasingLeasePlan: cifra de afaceri a crescut cu 36% în prima jumătate a...

LeasePlan: cifra de afaceri a crescut cu 36% în prima jumătate a acestui an

LeasePlan România a înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 19 milioane de euro, în creștere cu 36 fată de perioada similară a anului 2011. Compania de leasing operațional a investit în primele șase luni ale acestui an 27 de milioane de euro în achiziția de autovehicule noi. în consecință, numărul total de autovehicule administrate de companie avansat cu peste 30 în primul semestru din 2012 față de aceeași perioadă a anului trecut. Flota auto administrată de firma de leasing a ajuns astfel la 6.900 autovehicule.

“Pentru LeasePlan, în prima jumătate a anului, creșterea cifrei de afaceri a fost mai mare decât cea a flotei deoarece s-au înregistrat veniturile din vânzarea autovehiculelor returnate. Mai ales în trimestrul al doilea, livrările de mașini noi au fost contrabalansate de încetările de contracte, ceea ce a dus la o creștere netă mai mică față de anii trecuți, dar în conformitate cu planul”, a declarat Bogdan Apahidean, directorul general al LeasePlan România.

Cea mai mare parte a flotei companiei, circa 92 din total, este administrată în sistem full leasing operațional. În același timp, autoturismele reprezintă trei sferturi din flotă, restul de 25 fiind autovehicule comerciale de maximum 3,5 tone.

Piața a avansat cu 20

O creștere semnificativă s-a înregistrat și la nivelul pieței de leasing operațional în perioada menționată. “Din estimările noastre, în primele șase luni ale anului, am asistat la o creștere a pieței de leasing operațional de aproximativ 20, raportat la perioada similară a anului trecut”, a mai spus director general LeasePlan România.

Piața de leasing operațional a crescut în primul trimestru al acesteui an cu 24 față de perioada similară din 2011, potrivit Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO). La finele primului trimestru, numărul de autovehicule utilizate în leasing operațional era de aproape 40.400 de unități.

Odată cu anunțarea rezultatelor înregistrate la sfârșitul primului trimestru, ASLO a revizuit în creștere estimarea referitoare la avansul pieței în acest an de la 15 la cel puțin 20. Acest avans ar duce la înregistrarea a peste 44.000 de autovehicule utilizate în leasing operațional.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock