autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 17th, 2012

Aspid GT-21 Invictus accelerează în 2,9 secunde (VIDEO)

Aspid este un nume exotic în universul auto, până acum având în ofertă un singur model. Modelul SS a impresionat prin performanțe, dar va fi eclipsat de viitorul model oferit de constructorul spaniol – Aspid GT-21 Invictus.

Aspid SS, primul model al constructorului, are ca punct de inspirație Lotus Seven în ceea ce privește conceptul. Are sub capotă ascuns un propulsor de 2 litri care dezvoltă 402 CP cu ajutorul unui compresor. Performanțe? Ajunge la 100 km/h în 2,8 secunde și are o viteză maximă de 250 km/h. Dar aici vorbim despre Aspid GT-21 Invictus.

Spaniolii au dat publicității primele imagini și date tehnice ale noului coupe care oferă două locuri, dar poate fi comandat și în versiune cu patru locuri. Sub capotă se află un propulsor BMW V8 de 4,4 litri care dezvoltă 450 CP la 8.300 rpm și un cuplu motor de 440 Nm la 3.900 rpm. Puterea este trimisă spre puntea spate prin intermediul unui cutii cu dublu ambreiaj cu 7 trepte sau a uneia manuale cu șase rapoarte.

Performanțele promit a fi interesante în condițiile în care modelul are o masă de doar 990 kg. Pentru moment spaniolii au spus că la 100 km/h se va ajunge în mai puțin de 3 secunde, la 200 km/h se ajunge în 10,6 secunde, iar viteza maximă este de 305 km/h. Sistemul de frânare este format din discuri duble pe puntea față de 400 mm cu două etriere pe fiecare disc, iar pe spate avem discuri duble tot de 400 mm cu un singur etrier. Modelul are integrat în construcție și rollcage, iar șoferul dispune de airbag adaptiv. Aspid GT-21 Invictus va fi echipat și cu ESP și ABS. Din punct de vedere al securității, Aspid GT-21 Invictus a trecut probele de omologare FIA pentru celula de protecție. Rezervorul are o capacitate de 72 litri iar portbagajul are 275 litri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>