autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, iul. 17th, 2012

A doua generație Nissan Note, prezentată în Japonia (VIDEO)

A doua generație Nissan Note împrumută liniile conceptului Nissan Invitation prezentat anul acesta la salonul de la Geneva. Noul model marchează o evoluție a conceptului, noul Note migrează din zona MPV în zona hatchback. Noul model global al celor de la Nissan va avea debutul comercial în japonia în luna septembrie, premiera europeană va avea loc la salonul de la Paris. Cei de la Nissan promit că noul Note va deveni o referință în segment din punct de vedere al consumului de carburant și emisiilor.

Nissan Note se va poziționa probabil la limita superioară a clasei B, fiind un hatchback cu o ofertă de spațiu sensibil mai mare decât ce oferă modelele din segment. O linie sportivă, dinamică pe care cei de la Nissan promit că o vor asorta cu o ținută de drum pe măsură. Interiorul este minimalist, se remarcă apariția unui nou sistem infotainment cu un display extrem de generos, acesta dominând partea mediană a consolei centrale. Note va fi echipat și cu sistemul Around View Monitor.

În Japonia vor fi disponibile două motorizări, deja cunoscutul propulsor de 1.2 litri în trei cilindricare dezvoltă 80 CP, dar și o versiune supraalimentată a acestuia cu injecție directă(DIG-S – Direct Injection Gasoline Supercharged) care va dezvolta 98 CP. Va fi oferită noua cutie de viteze cu variație continuă – EXTRONIC CVT și sistemul start/ stop pentru versiunile cu tracțiune față. Există posibilitatea să apară și o versiune cu tracțiune integrală Note, echipată cu sistemul 4WD Torque Vector System.

Prima generație Nissan Note a fost lansată în 2005, până acum fiind comercializate peste 940.000 unități. A doua generație va fi produsă la fabrica Nissan Motor Kyushu, versiunea pentru Europa fiind produsă în Anglia la fabrica Nissan din Sunderland. Comercializarea noului model în Europa va debuta în 2013.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>