autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 21st, 2012

Jaguar/Land Rover – joint venture cu Chery Automobile

Jaguar Land Rover, companie britanică deținută de Tata Motors, a încheiat un acord cu Chery Automobile, companie chineză controlată de guvern, pentru constituirea unui joint-venture. Acesta va avea o participare egală a celor două companii și va avea ca obiect de activitate construirea de automobile Jaguar Land Rover pentru piața chineză, dar și construirea de automobile sub brand propriu, construirea unei unități de cercetare și dezvoltare, ridicarea unei unități de motoare, precum și vânzarea automobilelor produse sub brandul companiei nou înființate. În China, firmele străine nu pot deschide unități de producție proprii decât sub forma unor joint-venture cu capital mixt, respectiv cu participarea unei companii locale.

Potrivit declarațiilor făcute de liderii celor două companii, motivul principal al acestei extinderi este dat de cererea tot mai mare de automobile Jaguar Land Rover pe piața chineză.

„Cererea pentru vehiculele Jaguar și Land Rover continuă să crească seminificativ în China și noi credem că JLR și Chery pot împreună să realizeze potențialul acestor branduri iconice pe cea mai mare piață a lumii” au spus într-o declarație comună Ralf Speth, CEO al JLR, și Yin Tongyao, președinte și CEO al Chery Automobile Company Ltd.

Jaguar Land Rover (JLR) este deținută 100 de Tata Motors, are 21.000 de angajați și vinde vehicule pe 170 de piețe, dintre care Marea Britanie, SUA și China sunt cele mai mari.Compania a aprținut Ford, care a scos-o la vânzare în urma pierderilor financiare mari.

Chery este un constructor chinez care a avut mai multe conflicte cu producători de automobile din Europa și SUA, pe tema încălcării drepturilor intelectuale, respectiv a fost acuzată de copierea unor automobile.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>