autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 21st, 2012

BCR Leasing vrea să-şi reducă capitalul cu 50% ca să-şi acopere pierderile

Managementul BCR Leasing le propune acționarilor reducerea capitalului social al companiei cu 50,1 milioane de lei, echivalentul a 50, potrivit convocatorului Adunării Generale a Acționarilor publicat pe site-ul companiei. Diminuarea urmează să fie realizată prin reducerea valorii nominale a acțiunilor de la 150 lei la 75 lei pe titlu.

Reducerea capitalului social urmează să fie făcută pentru acoperirea pierderilor înregistrate de societate, potrivit directorului general al BCR Leasing, Ionuț Speteanu.

Potrivit convocatului AGA, diminuarea capitalului social este proipusă ca urmare a necesității respectării Legii 31/1990. Acest act normativ obligă societatile să-şi ajusteze capitalul social în funcție de nivelul pierderilor. Ajustarea poate fi efectuată prin mărirea capitalului social, dar şi prin reducerea acestuia. Mai multe instituții financiare au ales în ultima perioadă să-şi diminueze capitalul social pentru a-şi acoperi pierderile.

Companiile de leasing se confruntă cu pierderi din cauza condițiilor economice care au dus la creşterea numărului de clienți care nu-şi mai pot plăti ratele la contractele încheiate în anii de boom ai economiei.

Valoarea totală a bunurilor finanţate de BCR Leasing a fost de circa 76,70 de milioane de euro, la sfârşitul anului 2011. Față de 2010, valoarea totală a finanțărilor acordate de companie a fost anul trecut de 3,6 ori mai mare. |nsă, valoarea bunurilor finanțate în 2011 este cu 44 mai mică decât cea aferentă anului 2009, an în care s-a ridicat la 138,3 milioane de euro.

În portofoliul BCR Leasing erau dominante la finele anului trecut finanțările pentru autoturisme şi vehicule comerciale– 68 din total. Echipamentele şi utilajele industriale aveau o pondere de 31, iar leasingul imobiliar de doar 1. BCR Leasing este membră a grupului BCR şi oferă servicii de leasing financiar pentru achiziția de autovehicule, flote, echipamente şi utilaje industriale, aparatură medicală, software şi echipamente IT.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>