marți, februarie 27, 2024
AcasăIndustrieInfiniti și Daimler dezvoltă o nouă platformă comună, dedicată unei game de...

Infiniti și Daimler dezvoltă o nouă platformă comună, dedicată unei game de patru modele

Infiniti, divizia de lux a constructorului nipon Nissan, va dezvolta de la zero, alături de noul partener tehnologic, Daimler, o platformă comună dedicată unei game de patru modele, a anunțat șeful companiei, Johan de Nysschen.

Prima mașină bazată pe noua arhitectură va fi lansată în 2017, noua linie de modele urmând să includă diverse declinări de caroserie, inclusiv un sedan și un crossover. Clasa din care vor face parte viitoarele modele nu a fost, însă, confirmată de șeful Infiniti.

În prezent, Infiniti și Daimler, prin intermediul subsidiarei sale de lux, Mercedes-Benz, împart mai multe tehnologii. Mercedes folosește motoarele diesel de cilindree redusă ale Alianței Renault-Nissan pentru modelele sale de clasă compactă și medie, iar Infiniti va prelua platforma noii Clase A pentru viitorul crossover compact Q30.

Parteneriatul dintre Infiniti și Mercedes-Benz are toate șansele să fie extins și în alte clase, idee susținută de confirmarea dezvoltării unei noi platforme comune pentru cele două branduri.

Infiniti a anunțat recent ridicarea unei noi fabrici pe teritoriul Americii de Nord. Situl exact nu a fost încă ales, în discuție fiind mai multe locații din SUA și Mexic. Noua facilitate de producție, a doua din Statele Unite, va reduce dependența Infiniti de uzinele din țara natală, Japonia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole