vineri, martie 29, 2024
AcasăIndustrieFord s-ar putea retrage din Marea Britanie, dacă Regatul Unit iese din...

Ford s-ar putea retrage din Marea Britanie, dacă Regatul Unit iese din UE

Ford, cel mai vândut brand din Marea Britanie, s-ar putea retrage din Regatul Unit, luând în considerare închiderea facilităților pe care le operează în această țară. Avertismentul vine în contextul posibilei ieșiri din Uniunea Europeană a Marei Britanii, anunțată de premierul David Cameron.

Steve Odell, șeful diviziei europene Ford, este convins că odată cu părăsirea zonei de liber schimb, marca americană va fi nevoită își reconsidere prezența în Marea Britanie, devenită, practic, o a doua patrie pentru Ovalul Albastru.

“Cu siguranță nu vom fi singurii care vor alege această cale. Vom avea de înfruntat noi accize? Noi taxe vamale? Aș sfătui Marea Britanie să nu părăsească Uniunea Europeană, de dragul bunului mers al afacerilor locale și al angajaților acestora”, a mărturisit Odell, într-un interviu acordat ziarului Daily Telegraph.

Ford nu este primul constructor care amenință să își închidă subsidiara din Marea Britanie. Anul trecut, Nissan, care operează mai multe facilități de producție, cu mii de angajați, pe teritoriul Angliei, a lansat un mesaj similar.

Americanii și-au redus prezența în Marea Britanie încă din 2013, odată cu închiderea a două uzine cu tradiție – centrul de la Southampton, unde era asamblată utilitara Transit, și fabrica de componente de la Dagenham. Deși nu mai produce niciun model în Anglia, Ford încă mai are aproximativ 15.000 de angajați în Regatul Unit, iar 100.000 de slujbe din industria orizontală depind, în continuare, de compania americană.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole