joi, iulie 25, 2024
AcasăMotorsportForza Rossa are acceptul FIA pentru a concura în Formula 1, din...

Forza Rossa are acceptul FIA pentru a concura în Formula 1, din 2015

Forza Rossa, prima echipă românească de Formula 1, a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) pentru a concura în Marele Circ, începând din sezonul viitor, scrie jurnalistul britanic Adam Cooper. Informația nu a fost confirmată de oficialii forului internațional.

FIA ar fi luat această decizie după ce team-ul acceptat deja pentru sezonul viitor, Haas Formula, opera miliardarului american Gene Haas, și-a amânat cu un an intrarea în Marele Circ.

Noua echipă va fi coordonată de Colin Kolles, germanul de origine română care a mai condus în trecut Force India (2005-2008) și HRT (2010-2011). Kolles va furniza suportul tehnic și logistic, precum și întregul său staff specializat în proiectarea și asamblarea mașinilor de curse. În spatele noului team nu se află nici Dacia și nici Renault, așa cum specula presa locală, ci nimeni altul decât fostul ministru al sănătății, Ion Bazac, care controlează alături de soția sa Forza Rossa Holding, importatorul Ferrari pentru România.

O scurtă retrospectivă ne arată că Forza Rossa nu este la primul proiect de anvergură în domeniul motorsportului, firma soților Bazac susținând, alături de același Colin Kolles, o echipă din Campionatul Mondial de Anduranță, cu trei piloți (Christijan Albers, James Rossiter, Thomas Holzer) și un prototip Lotus T129.

Rămân, însă, numeroase semne de întrebare legate de sponsorii noii echipe, de motorizările și, bineînțeles, natura relației pe care o va avea team-ul Forza Rossa cu Ferrari. Costurile minime impuse de susținerea unui team în Marele Circ se ridică la aproximativ 50 milioane de dolari, sumă pe care Forza Rossa nu o poate asigura fără suportul venit din partea unor parteneri extrem de potenți din punct de vedere financiar.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole