autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, feb. 9th, 2013

Despăgubire record pentru McLaren-ul distrus de Mr. Bean în 2011

O firmă de asigurări din Marea Britanie a plătit cea mai despăgubire auto din istoria Regatului Unit. Nota de plată care s-a ridicat la suma de 910.000 de lire sterline a fost emisă de service-ul care a reparat maşina lui Rowan Atkinson, intepretul celebrului personaj Mr. Bean. Despăgubirea este de trei ori mai mare decât recordul stabilit anterior, transmite ziarul englez Metro.

Automobilul, unul dintre puţinele exemplare McLaren F1 înmatriculate în Anglia, a fost grav avariat în urma unui accident produs în august 2011, pe autostrada A605 din Peterborough. Actorul britanic a pierdut controlul volanului pe o porţiune de carosabil umed şi s-a oprit într-un parapet de pe marginea drumului. Maşina a ars parţial, dar Atkinson s-a ales, din fericire, doar cu câteva răni superficiale şi un umăr dislocat.

Nu este pentru prima dată când Mr. Bean îşi avariază McLaren-ul de 636 CP. Primul incident, este adevărat, mult mai minor, a avut loc în 1999, atunci când artistul a intrat într-o coliziune frontală cu un Austin Metro.

Reparaţia estimată la 910.000 de lire sterline sau aproximativ 1.06 milioane de euro, a durat mai bine de un an, operaţiunile de restaurare fiind realizate chiar de experţii companiei McLaren, la sediul central din Woking. Mecanicii au avut nevoie de patru săptămâni doar pentru a evalua daunele şi costurile necesare refacerii exoticului F1.

Ajuns din nou la volanul maşinii sale mult iubite, simpaticul şi norocosul Rowan Atkinson a declarat că experienţa este comparabilă cu “senzaţia placută pe care o ai doar atunci când te îmbraci cu puloverul preferat.”

Sursă foto: SWNS

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>