autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, iul. 16th, 2012

Credite de consum în lei cu costuri mai mici

BCR a redus cu până la două puncte procentuale dobânda nominală percepută la creditele de consum în moneda națională. Astfel, cea mai mică dobândă percepută la aceste împrumuturi este de 13,50, situație în care costul efectiv al finanțării este de 14,76.

În cazul clienților cu conturi de salarii, banca percepe dobândă nominală fixă de minimum 13,50 la creditele acordate pe perioade de până la trei ani, ceea ce duce la o dobândă anuală efectivă (DAE) de 14,76 la un credit de 30.000 de lei. Pentru finanțările acordate pe perioade între trei și cinci ani dobânda este de 13,90, iar costul efectiv ajunge la 15,19 la un împrumut de 30.000 de lei pe cinci ani.

Cei care nu-și încasează veniturile prin BCR suportă costuri ceva mai ridicate la aceste creditele. Banca percepe același dobânzi nominale, fixe, dar aplică un comision de analiză a dosarului de credit în valoare de 250 de lei care mărește costul efectiv al finanțărilor acordate acestor clienți. Astfel, DAE ajunge la 15,43 la creditul de 30.000 de lei luat pe trei ani, respectiv la 15,62 la finanțarea de aceeași valoare contractată pe cinci ani.

Birocrație redusă

De mai mult timp BCR solicită doar trei acte pentru a evalua bonitatea clienților care vor să ia un credit de consum: fișa fiscală aferentă anului precedent, adeverință de salariu sau extras de cont curent BCR, respecti o facura de utilități emisă recent. Cei care vor să ia credite pot să obțină aprobarea finanțării la telefon, sunând la call-center-ul băncii (0800.801.227).

În plus, instituția acordă gratis asigurări de viață celor care contracteaza credite de consum. Asigurările de șomaj pot fi cumpărate de cei care contractează un credit, iar acestea urmează să acopere valoarea ratelor la respectivul împrumut pe o perioadă de cel mult doi ani dacă debitorul devine șomer.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>