miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIndustrieMaşini, camioane şi motoare Mercedes-Benz "Made in Algeria"

Maşini, camioane şi motoare Mercedes-Benz “Made in Algeria”

Criza pieţei auto din Europa şi costurile ridicate de producţie de pe “bătrânul continent” i-au făcut pe mulţi constructori să caute alternative, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi vânzările. Dacă Renault/Dacia s-a dus în Maroc şi Rusia, de exemplu, iar Volkswagen produce în China, Mercedes-Benz se pare că a identificat o oportunitate în Algeria, pe pământ african.

Astfel, autorităţile din Algeria au aprobat, la sfârşitul săptămânii trecute, crearea a trei societăţi mixte algero -emirato (Emiratele Arabe Unite) – germane. Prima este o firmă ce are drept obiect de activitate producţia de vehicule grele Mercedes-Benz şi îşi va avea cartierul general la Rouiba. A doua, cu sediul la Tiaret, va fabrica automobile Mercedes-Benz. Iar cea de-a treia va construi motoare (Mercedes, Deutz şi MTU) în oraşul Constantine.

Societatea cu sediul la Rouiba, deţinută de doi operatori alegerieni şi de Fondul din Investiţii Aabar (Emiratele Arabe Unite), va funcţiona în parteneriat tehnologic cu Daimler, ţinta fiind producerea unui volum de circa 15.000 de camioane, maşini şi autobuze, începând din 2013. Firma din Tiaret, care are acelaşi acţionariat, va construi 10.000 de vehicule tot-teren şi utilitare uşoare, pentru sau sub marca şi sigla Daimler, tot de anul viitor. Iar uzina de motoare va produce, din 2014, 26.000 de agregate de calitatea celor Daimler, Deutz şi MTU, destinate în cu precădere vehiculelor industriale şi agricole.

Fondul de Investiţii Aabar deţine 9 din activele Daimler, fiind principalul acţionar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole