autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, feb. 29th, 2012

Chevrolet anunță noutățile pentru România în 2012: Aveo diesel, Cruze SW și Malibu

Cătălin Manta, Country Managerul Chevrolet România, a anunțat, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliștii, câteva noutăți ale mărcii pe care o reprezintă, pregătite pentru acest an. Printre acestea se numără varianta diesel a modelului Aveo, break-ul Cruze, noul Malibu, dar și sistemul MyLink.

Încă de la începutul acestui an a intrat pe piață versiunea cu propulsor diesel a modelului Chervolet Aveo. Grație noilor motorizări, Aveo cu patru uși va deveni cel mai economic sedan din Europa. Conform reprezentanților mărcii, propulsorul de 1.3 litri, alimentat cu motorină, care dezvoltă 75 CP, are un consum mixt de numai 3,7 l/100km, un rol important fiind jucat de sistemul start/stop. De asemenea, varianta „eco”, dotată cu motorul de 1,3 litri și 95 CP, are emisii de CO2 de doar 95 g/km și consumă 3,6 litri pentru fiecare 100 km parcurși. Din toamnă, sistemul start/stop se va afla în dotarea standard și pentru modelele alimentate cu benzină, de 1,4 și 1,6 litri.

Tot în toamna acestui an va intra în vânzare și noul Malibu, vehicul construit pe o arhitectură de succes pentru modele de dimensiuni medii, datorită căreia General Motors a câştigat multe premii pentru design. Conform celor de la Chevrolet, acesta este „cel mai longeviv model de dimensiuni medii al mărcii americane”, cu o existență de 35 de ani de-a lungul cărora a trecut prin opt generații. În România, modelul va fi lansat cu un singur propulsor, cel diesel de 2.0 litri care dezvoltă 160 CP.

O altă noutate, care va fi prezentată și la Geneva, este varianta station wagon a modelului Cruze. Odată cu apariția acestei variante, gama Cruze va beneficia și de un face-lift. Schimbările anunțate includ, la exterior, partea frontală reproiectată, partea interioară a farurilor şi proiectoarele de ceaţă modificate, la care se adaugă noi modele de jante, în timp ce în habitaclu se va observa o restilizare a consolei centrale şi o gamă extinsă de tapiţerii. Echipările superioare vor dispune opţional de sistem de acces fără cheie, permiţându-i şoferului să intre în autovehicul, în timp ce cheia sa rămâne în siguranţă într-o geantă sau în buzunar. În plus, sistemul permite pornirea şi oprirea motorului la apăsarea unui buton, fără să fie necesar să introduceţi cheia în contact.

Ultima, dar nu cea din urmă premieră anunțată de Cătălin Manta, este noul sistem de infotainment „MyLink”. Din vara lui 2012, acesta va fi prezent pe nivelurile de echipare superioare ale autovehiculelor din gama Cruze şi pentru Aveo. Prin intermediul acestui sistem, la bord vor fi disponibile funcții speciale pentru smartphone. MyLink afişează datele din telefonul inteligent pe ecranul tactil color cu rezoluţie înaltă şi diagonală de 7 inch. De îndată ce smartphone-ul este conectat, listele de redare personale, galeriile foto, agendele telefonice, fişierele video şi alte fişiere media şi de date stocate, precum o aplicaţie specială de navigaţie pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil al sistemului infotainment.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>