joi, iulie 25, 2024
AcasăTransporturiAutostrada Orăștie-Sibiu. Lotul trei se deschide pe 14 noiembrie

Autostrada Orăștie-Sibiu. Lotul trei se deschide pe 14 noiembrie

Autostrada Orăștie-Sibiu va fi gata la timp pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Lotul trei va fi inaugurat și deschis traficului rutier pe 14 noiembrie, deși nu ar fi 100% finalizat.

Tronsonul de 22 de kilometri de autostradă include şi Viaductul Aciliu, cea mai mare construcţie de acest gen din ţară. Lucrările la acest tronson ar fi trebuit să fie gata încă din aprilie 2013, iar alunecările de teren întâmpinate atunci au împins termenul la noiembrie 2013. Inaugurarea din această lună marchează o întârziere totală de un an şi şase luni faţă de termenul iniţial.

CNADNR admite că lucrările nu au fost finalizate, dar declară autostrada ca fiind sigură pentru public. Mai precis, Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că mai sunt necesare lucrări pentru remedierea problemelor legate de alunecările de teren din zonă, dar că acestea nu vor pune în pericol şoferii, titrează cei de la Economica.Net.

Tronsonul de 22 de kilometri cunoscut contractual sub numele de lotul 3 leagă Cunţa de Sălişte şi este ultima parte a autostrăzii Orăştie-Sibiu. Acesta a fost finalizat cu o întârziere importantă faţă de data stabilită iniţial din cauza alunecărilor de teren, celelalte trei loturi fiind date în folosinţă în luna decembrie a anului 2013. Problema principală a fost localizată în zona Dealului Aciliu, unde erau alunecări de teren care afectau şase din cei 22 de kilometri ai tronsonului.

În plus, o anchetă realizată de România Liberă în luna septembrie a scos la iveală un raport efectual de fostul consultat angajat de statul român pentru supervizarea lucrărilor care avea aproximativ 200 de nereguli referitoare la calitatea lucrărilor. Acestea apar într-un raport care acoperă perioada aprilie 2012 – mai 2014 şi enunţă probleme cum ar fi ”asfalt subţiat sub limitele minime admise”, ”structuri de beton crăpate” şi ”straturi ale autostrăzii aşternute fără respectarea tehnologiilor corespunzătoare”. În plus, cei de la Economica.net au primit săptămâna trecută un raport din partea CNADNR care arăta un stadiu fizic de realizare de 91% al lotului 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: zizou_sez@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole