joi, iulie 25, 2024
AcasăMașini noiAudi A1 facelift. Primele motoare cu trei cilindri din istoria Audi

Audi A1 facelift. Primele motoare cu trei cilindri din istoria Audi

Audi A1 se înnoiește. Operațiunea de facelift aduce un design revizuit și noi motorizări entry-level cu trei cilindri, primele de acest tip din istoria casei germane.

În materie de stil, Audi A1 facelift poate fi recunoscut grație grilei retuşate și a blocurilor optice frontale și posterioare cu grafică LED interioară complet nouă. Sunt, de asemenea, disponibile noi combinaţii de culoare pentru caroserie, noi modele de jante şi suporţi de portbagaj în diferite nuanţe. Barele față și spate sunt și ele noi, ceea ce a contribuit la aprecierea lungiii totale cu 2 cm, până la 3,98 m.

Pensula designerilor nu a afectat și habitaclul. Singurele modificări sunt sistemul multimedia MMI de ultimă generație, ce beneficiază opțional de funcție hotspot Wi-Fi și noua paletă de opțiuni de personalizare, gruptate în trei linii distincte, inspirate de ofertele similare de la BMW sau Mercedes: design, sport line, design selection şi S-line.

Marile noutăți vin sub capotă, acolo unde A1 facelift mizează pe un duet complet nou de motorizări cu trei cilindri, o premieră în istoria Audi. Prima este o unitate pe benzină, 1.0 TFSI, capabilă să ofere 95 de cai putere şi să garanteze un consum mediu de numai 4.3 litri/100 de kilometri şi emisii de numai 99 g/km. A doua este, bineînțeles, un diesel, 1.4 TDI, dispus să dezvolte 90 de cai putere şi să consume doar 3.4 litri/100 de kilometri. Emisiile ajung şi ele la un nivel record, de numai 89 g/km.

Gama de motorizări va fi completată de un motor pe benzină de 1.4 litri TSI care oferă 123 sau 150 de cai putere, acesta din urmă echipat Cylinder Deactivation. Mai există şi o unitate 1.8 turbo, a cărui putere totală urcă la 190 de cai. Cei care preferă dieselul vor mai avea la dispoziţie încă un TDI de 1.6 litri şi 115 cai putere.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole