autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, feb. 18th, 2014

Autostrada spre Europa, Nădlac-Arad, ar putea fi gata în 2014

Autostrada Nădlac-Arad, supranumită Poarta de intrare dinspre Europa de Vest, va fi gata până la finele lui 2014, promit autoritățile. Termenul de finalizare a fost depășit cu aproape doi ani, întârziere provocată de rezilierea repetată a contractelor de execuție.

În prezent, doar unul dintre cele două tronsoane ale autostrăzii Nădlac-Arad, Nădlac-Pecica (22,2 kilometri) şi Pecica-Arad (16,7 km), se află în curs de finalizare, pentru celălalt lot nefiind încă parafat un nou contract.

Primele probleme au apărut în 2012, atunci când Com­pania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anulat înțelegerea cu firma Romstrade, câștigătoarea licitației pentru tronsonul Nădlac-Pecica. Au fost invocate suspiciuni de fraudă privind modul de atribuire, precum și ritmul nesatisfăcător al lucrărilor.

Lucrările au fost preluate pentru 56 milioane de euro de joint-venture-ul italiano-german Astaldi-Max Boegl, cele două companii urmând să predea cei 22,2 kilometri ai autostrăzii Nădlac-Pecica până în această toamnă.

Pentru celălalt tronson, Pecica-Arad, nu există deocamdată un constructor nou, după ce CNADNR a reziliat vara trecută contractul cu austriecii de la Alpine, intraţi în faliment. Sectorul lung de 16,7 kilometri este construit în proporţie de 85%.

CNADNR promite deschiderea porţiunii până la finele lui 2014, însă, termenul pare exagerat de optimist, având în vedere că autorităţile nu au organizat încă o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de finalizare.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Autostrada Nadlac-Arad, poarta de intrare dinspre Europa, ar putea fi gata in acest an, scrie autoindustry.ro. […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>