autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 15th, 2012

Audi R18 e-tron în pole position la Le Mans

Astăzi este liniște la Le Mans, însă noaptea trecută lucrurile au fost estul de animate în ultima sesiune de calificări. Audi a bifat o nouă premieră – primul prototip hibrid în pole position pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans – Audi R18 e-tron. În total au fost trei sesiuni de calificări pentru cursa de anduranță de la Le Mans. Aseară însă a fost stabilit cel mai rapid tur. Echipajul cu numărul 1 – M. Fässler / A. Lotterer / B. Treluyer de pe Audi R18 e-tron a stabilit cel mai bun timp pe turul de la Le Mans – 3.23.787. Timpul a fost semnat de pilotul german Andre Lotterer.

Echipajul Audi cu numărul 2 – cel mai valoros al constructorului german format din D. Capello / T. Kristensen / A. McNish s-a calificat pe poziția a patra. Cei de la Toyota au demonstrat că au nivelul de performanță necesar pentru a provoca constructorul german. Echipajul Toyota Racing cu numărul 8 format din A. Davidson / S. Buemi / S. Sarrazin va pleca în cursă de pe poziția a treia a grilei de start. Din a doua poziție va plecat tot un Audi R18, dar versiunea fără sistem hibrid. Timpul de pole position este cu aproape două secunde mai bun decât cel de anul trecut din calificări.

Calificările clasei LM P2 au fost dominate de prototipurile Oreca 03 Nissan. Pe prima poziție s-a clasat ADR-Delta Oreca 03 Nissan cu timpul de 3.38.181 obținut în ultima sesiune de calificări. Poziția a doua a revenit celor de la Oak Racing cu prototipul Morgan-Judd cu timpul de 3.38.598 obținut în a doua sesiune. Următoarele patru poziții revenind tot unor prototipuri Oreca 03 Nissan.

Prototipul Nissan DeltaWing a obținut un timp de 3:42.612 în prima dintre cele trei sesiuni de calificări, un timp care poziționează modelul celor de la Nissan pe locul 29 pe grilă, în plutonul de prototipuri de la clasa LM P2.

La clasa LM GTE Pro cel mai bun timp a fost semnat de echipa Luxury Racing cu un Ferrari 458 Italia, urmați de Aston Martin Racing cu Aston Martin Vantage V8 și Corvette Racing cu Chevrolet Corvette C6 ZR1, timpi obținuți în primele două sesiuni. Clasa LM GTE Am a fost dominată de echipajul Flying Lizard Motorsports pe un Porsche 911 RSR (997). Timpul obținut de ei îi poziționează pe locul 6 în clasa GTE Pro. Au fost urmați de Prospeed Competition cu Porsche 911 RSR (997 și Aston Martin Racing cu Aston Martin Vantage V8. Ediția cu numărul 80 a cursei de 24 de ore de la Le Mans are startul programat la 16:00, ora României.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>