autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, apr. 9th, 2012

Alertă: foștii proprietari de mașini hibride preferă să se întoarcă la mașinile clasice

Un mesaj alarmant pentru viitorul automobilelor hibride a fost transmis industriei auto de un sondaj efectuat printre foștii posesori de astfel de automobile: două treimi dintre aceștia au ales să revină la automobile tradiționale, după ce și-au vândut modelul hibrid. Singura excepție o fac proprietarii de Toyota Prius.

Studiul, citat de Automotive News, a fost făcut de Polk, o companie americană specializată în cercetări de piață și marketing în industria auto. Concluziile studiului arată că rata de recumpărare a altui model hibrid a scăzut la 22. Evoluția ratei de loialitate a evoluat de la 26,4 în 2008, la 41,8 în al doilea trimestru din 2009. Anul trecut, media anuală a fost de 35, cu un vîrf de 40 în trimestrul patru.

Vestea bună care rezultă din acest sondaj vine de la faptul că automobilele hibrid atrag din ce în ce mai mulți cumpărători noi, iar aceștia au tendința de rămîne fideli mărcii respective. În acest mod, mașinile hibrid se dovedesc a fi un mijlooc foarte bun de câștigare de cotă de piață.

Toyota s-a priceput cel mai bine să facă asta, dovadă fiind extinderea gamei Prius la 3 variante de caroserie plus o versiune plug-in (care se încarcă la priză). În 2011, 60 dintre clienții care au deținut un Prius și l-au vândut, au ales să-și cumpere tot un vehicul Toyota. Dar din perspectiva hibridelor, doar 41 și-au cumpărat tot un astfel de automobil ecologic, fie el Prius sau de la altă marcă.

La Honda, 52 din foștii proprietari de hibride au ales tot o Honda, dar numai circa 20 și-au cumpărat un hibrid, indiferent de marcă.

Autorii studiului sunt de părere că cea mai mare provocare a automobilelor hibride constă în faptul că vehiculele convenționale, echipate doar cu motor cu ardere internă, au devenit tot mai eficiente, tehnologiile avansând rapid, la costuri mult mai mici. Din acest motiv, cota de piață a hibridelor a scăzut în SUA la 2,4 anul trecut, față de 2,9 în anul anterior.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>