luni, iunie 24, 2024

Volvo V40

Noul Volvo V40 este primul model al constructorului scandinav dezvoltat după noua filozofie a producătorului – Designed Around You. Noul model dorește să cucerească potențialii clienți de BMW Seria 1, Audi A3 și Mercedes-Benz A Class. Volvo a dezvoltat o platformă nouă pentru acest model. Caroseria este un mariaj între un hatchback clasic și un combi. Din punctul de vedere al designului, noul V40 marchează o evoluție, o parte frontală care face legătura cu fratele mai mare S60, dar care are o identitate proprie. Luminile de rulare pe timp de zi la V40 au fost poziționate la baza spoilerului față. Linia caroseriei este fluidă, dar în același timp este compusă de nervuri și zone sculpturale, unele dintre ele fac trimitere la modele legendare din istoria Volvo – vezi canalul ce pornește de la baza montantului față și se continuă până în dreptul mânerului portierei spate. Un element de design inspirat de la Volvo P1800.

Volvo promite o ținută de drum care să devină etalon în segment. Gama de motoare este destul de generoasă, pornește de la un diesel care are emisii de doar 94 g/km și ajunge până la propulsorul T5 supraalimentat care livrează 254 CP. Cu agregatul T5, noul V40 accelerează de la 0-100 km/h în 6,7 secunde. Toate motorizările sunt echipate cu sistemul start/ stop și recuperare a energiei pe perioada de frânare, sisteme prezente pe V40 indiferent dacă se alege o cutie manuală sau automată de viteze. În ultimii ani Volvo s-a concentrat pe dezvoltarea unor sisteme care duc conectivitatea de la bordul automobilului la un alt nivel.

Constructorul susține că noul model este cel mai inteligent și sigur automobil construit până în prezent. Nu vor lipsi de la bordul lui V40 sisteme precum Pedestrian Detection și Full Auto Brake, dar și Lane Keeping cu funcție de corectare automată a traiectoriei în cazul părăsirii benzii de rulare sau Park Assist Pilot. Sistemul City Safety acum operează până la viteze de 50 km/h. Suedezii se așteaptă de la EuroNCAP la un punctaj maxim la testele de impact după grila 2012 de clasificare. Producția noului model începe în mai, iar Volvo își propune să comercializeze 90.000 unități pe an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole