luni, septembrie 26, 2022
AcasăIndustrieNissan regăndește politica platformelor

Nissan regăndește politica platformelor

Constructorul japonez Nissan revine în actualitate cu politica tăierilor de costuri, cea care l-a făcut celebru pe actualul șef al Alianței Renault Nissan. Soluția pe care compania o va adopta este una deja cunoscută printre constructori – lărgirea numărului de componente comune utilizate de modele din segmente diferite. Așa cum s-a întâmplat la Volkswagen Group, cu MQB – platforma modulară, Nissan va introduce CMF – Common Module Family, o platformă care va genera până la 80 din componentele comune. Primul autoturism ce va utiliza această nouă platformă va fi lansat anul viitor.

Carlos Ghosn, în poziția de CEO Nissan, a declarat că ”fiecare lucru pe care încercăm să-l facem se referă la două aspecte: cum să facem mai multe în comun cu partenerii și, în același timp, să păstrăm specificitatea fiecărui brand”. Problema principală a celor două companii este cum să realizeze produse ”care să nu creeze confuzie publicului”.

Strategia noilor platforme urmărește crearea a patru module – compartiment motor, habitaclu, tren rulare față, tren de rulare spate –, fiecare cu variații care să corespundă diferitelor dimensiuni ale segmentelor, dar care să poată fi încrucișate între platformele propriu-zise.

Vicepreședintele Hideyuki Sakamoto susține că această decizie va ajuta Nissan să folosească piese comune la circa 1,6 milioane vehicule, față de 50.000-200.000 în prezent. Acesta a admis că se urmărește atingerea unui volum similar celui de la VW, companie care a introdus platformele comune în industria auto. Sistemul va fi utilizat și de cei de la Renault, potrivit liderului Nissan, dar acest subiect nu a fost extins de Sakamoto.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock