miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiVolkswagen Touareg facelift sosește în showroom-uri din vară

Volkswagen Touareg facelift sosește în showroom-uri din vară

Volkwagen Touareg facelift debutează la Salonul Auto de la Beijing. Înnobilat cu motoare Euro 6, materiale noi și mici retușuri estetice, Touareg facelift ajunge în showroom-urile din întreaga Europă din vara acestui an.

Lista modificărilor se deschide cu bara de protecție și grila redesenate și continuă cu noile blocuri optice bi-xenon, incluse în echiparea de serie, alături de funcția coasting pentru cutia automată cu opt trepte și un sistem de frânare automată post-coliziune, gândit pentru a evita un nou impact în lanț cu alte mașini. De asemenea, toate motorizările respectă normele de poluare Euro 6, iar consumul de combustibil a fost redus cu 6% în cazul modelului de bază V6 TDI de 204 CP. Suspensia standard a fost îmbunătăţită, iar suspensia pneumatică dispune în modul Offroad de o gardă la sol de 30 cm, esențială la rularea pe teren accidentat. Din program vor face parte noi modele de jante din aliaj de 18 și 20 inci și cinci noi nuanțe pentru exterior.

Touareg va fi disponibil în compania aceleiași game de dieseluri cu șase și opt cilindri: un V6 de 3 litri și două trepte de putere (204 și 258 CP) și un V8 de 4,2 litri și 340 CP. Versiunea de mijloc este acum mai puternică cu 13 CP și consumă în medie 6,8 l/100 km, față de cei 7,2 l estimați înainte de facelift. Singurul Touareg pe benzină va fi, în continuare, un hibrid. Acesta se folosește de serviciile unui V6 TSI pe benzină, creditat cu 333 CP și cuplat la un motor electric de 52 CP. Puterea acestui ansamblu ajunge la 380 CP, iar consumul mixt, la 8,2 l/100 km. Există și un mod de rulare 100% electric, însă, doar până la viteze de sub 50 km/h.

La interior regăsim mai multe accente cromate, materiale mai bune și gadgeturi de ultimă oră. Volkswagen Touareg facelift vine cu o nouă temă de iluminare interioară, albă în loc de roșie, și cu un nou sistem multimedia RNS850, cu acces la Google Earth şi Google Street View, respectiv funcție de scanare a informațiilor din trafic în timp real, pentru evitarea zonele aglomerate. O altă premieră este cruise-controlul adaptiv, cu funcție stop&go, de păstrare a distanței față de vehiculul din față, respectiv de frânare și repornire automată odată cu repunerea în mișcare a coloanei.

De la debutul său, în urmă cu zece ani, Volkswagen Touareg și-a găsit peste 720.000 clienți la nivel global, fiind nevoie de două generații pentru a atinge această cifră onorabilă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole