autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 17th, 2014

Mercedes-AMG GT, succesorul supercarului SLS, renunță la titulatura Benz – primele imagini

Mercedes-AMG GT este numele oficial al noului supercar menit să înlocuiască actualul SLS. Surprinzător, noul model renunță la titulatura Benz, devenind astfel prima mașină din istoria Mercedes care nu mai închină un omagiu fondatorului mărcii, celebrul Karl Benz.

Dezvelirea completă a noului Mercedes-AMG GT va avea loc în septembrie, la Salonul Auto de la Paris. Până atunci, nerăbdarea fanilor este ostoită cu un prim set de fotografii oficiale ale interiorului.

Acesta va oferi în continuare un layout eminamente sportiv, cu două scaune tip scoică și o consolă centrală masivă din fibră de carbon. Comenzile esențiale sunt presărate sub forma literei V, trimitere subtilă la motorul V8 ascuns sub capotă, în imediata vecinătate a selectorului de viteze angular, tipic AMG. Poate cea mai importantă noutate este centrala de comandă preluată de la noua generație C-Class, sistem ce ascultă de ordinele unui controller senzitiv cu funcție de touchpad.

Noul Mercedes-AMG GT va fi mai compact și mult mai accesibil decât predecesorul său, fiind repoziționat astfel ca un rival direct pentru Porsche 911 și nu ca un concurent pentru supercarurile din liga supersport (McLaren 650S sau Ferrari F458). Ușile tip “fluture”, cu deschidere verticală, vor fi abandonate din rațiuni de costuri. Nu același lucru putem spune și despre potențialul dinamic al noului supercar, din al cărui arsenal său tehnic va face parte un V8 twin-turbo de 4 litri și 500 CP.

Producția actualului Mercedes SLS AMG a încetat la finele lunii trecute, debutul oficial al urmașului său fiind programat pentru toamna acestui an.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>