miercuri, iunie 29, 2022
AcasăIndustrieVolkswagen Golf, aleasă "Mașina Anului în Europa"

Volkswagen Golf, aleasă “Mașina Anului în Europa”

Cea mai vândută mașină din Europa, Volkswagen Golf, este noua deținătoare a prestigiosului titlu “Car of the Year”. Compacta germană a fost încoronată Regina Europei cu un scor de 414 puncte, câștigând detașat ediția din acest an a celei importante competiții continentale de profil.

Juriul format din 58 de jurnaliști auto, din peste 22 de țări europene, a apreciat avansul considerabil al noului Golf în materie de dotări de siguranță, eficiență, confort și dinamică.

Următorul clasat, coupe-ul Toyota GT-86 a obținut doar 202 puncte, adică mai puțin de jumătate din totalul acumulat de modelul din Wolfsburg. Podiumul a fost completat de noul Volvo V40, care a primit 189 de puncte, la mică distanță de Ford B-Max (148 puncte) și Mercedes Clasa A (138 puncte).

Marea surpriză a finalei a fost clasarea extrem de slabă a noului Renault Clio, unul dintre favoriții la titlu. Cu un punctaj de numai 128 puncte, citadina francezilor de la Renault a ocupat abia poziția a șasea în clasamentul final.

Nici Peugeot 208, un alt model extrem de popular pe Bătrânul Continent, nu s-a bucurat de succesul așteptat. Acesta a contabilizat doar 120 de voturi, un scor dezamăgitor ținând cont de pretențiile micului model francez.

Volkswagen Golf nu se află la primul titlu “Car of the Year” din carieră. De-a lungul celor 40 de ani de istorie, fiecare dintre cele șapte generații a reușit să termine competiția pe una dintre pozițiile fruntașe, a treia generație intrând chiar în posesia râvnitului trofeu, în 1992. Singurul model care a mai deține două titluri Mașina Anului în Europa este Renault Clio (1990 și 2005).

CLASAMENTUL FINAL

Volkswagen Golf 414 puncte

Toyota GT-86202 puncte

Volvo V40189 puncte

Ford B-Max148 puncte

Mercedes Clasa A138 puncte

Renault Clio128 puncte

Peugeot 208120 puncte

Hyundai i30110 puncte

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detector AdBlock

Salut! Am detectat folosirea unei extensii de tip AdBlock. Site-ul autoindustry.ro se finanțează și din reclamele afișate. Pentru a-ți putea oferi în continuare conținut de calitate, te rugăm să dezactivezi AdBlock-ul și să reîmprospătezi pagina. Mulțumim că ești alături de noi!