miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăIndustrieVW, BMW și Daimler refuză premiile ADAC, în urma scandalului de manipulare...

VW, BMW și Daimler refuză premiile ADAC, în urma scandalului de manipulare a voturilor

Volkswagen, BMW și Daimler au anunțat că vor returna premiile ADAC – Gelber Engel câștigate la finele anului trecut. Refuzul istoric vine ca răspuns la acuzațiile de manipulare și chiar falsificare a voturilor, apărute în urma unui audit extern al renumitei asociații auto, corespondentul german al ACR.

Potrivit auditorilor de la Deloitte, ADAC ar fi supraestimat cu bună știință numărul de voturi primite de VW Golf, desemnat Mașina preferată a publicului din Germania. Președintele ADAC, Peter Meyer, a demisionat zilele trecute, chiar înainte de publicarea rezultatelor.

Interesant este că VW Golf ar fi câștigat competiția și fără această intervenție de rău augur. Golf a întrunit 3.271 din sufragii, suficient pentru a termina competiția pe prima poziție. Rezultatele publicate de ADAC au fost, însă, de zece ori mai generose decât în realitate: 34.299 voturi.

Contrar dezvăluirilor inițiale, raportul Deloitte arată că ADAC nu a manipulat doar numărul voturilor, ci și ordinea finală, la patru din cele cinci categorii de concurs. Cel mai bun exemplu este BMW Seria 3, care, deși ar fi trebuit să termine competiția pe locul doi, imediat după campionul VW Golf, a dispărut cu desăvârșire din top, pe locul cinci făcându-și inexplicabil apariția un alt model bavarez, Seria 5 facelift.

Volkwagen a anunțat că va refuza premiul Yellow Angel, în timp ce reprezentanții Daimler declară că grupul german va returna nu doar trofeul primit în 2013, ci și distincțiile din anii anteriori. Deloitte a demarat deja un audit și pentru edițiile 2005-2012 ale premiilor ADAC.

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) are peste 18 milioane de membri și 8.600 de angajati, testele și cataloagele sale fiind considerate un etalon în industrie. Relevanța competiției Yellow Angel, precum și statutul de barometru al industriei locale, sunt acum puse sub semnul întrebării.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.