luni, iunie 24, 2024
AcasăTehnologieBMW i8 este primul automobil de serie echipat cu faruri laser

BMW i8 este primul automobil de serie echipat cu faruri laser

BMW i8 este primul automobil de serie echipat cu faruri laser. Tehnologia revoluționară va fi oferită opțional, începând din toamna acestui an, standard i8 fiind disponibil cu lumini full LED. În viitorul apropiat, şi alte modele BMW vor fi echipate cu sisteme similare de iluminare.

Noile faruri laser consumă mai puțină energie, fără a încălzi ambientul și asigură un fascicul de lumină de până la 600 m, distanță dublă față de aceea atinsă de blocurile optice clasice cu LED-uri. Diodele laser sunt de zece ori mai mici decât cele convenționale, astfel, fiind reduse atât suprafața, cât și masa reflectorului.

Lumina produsă de farurile laser este de zece ori mai intensă decât cea creată de sursele convenţionale și crește eficiența energetică cu până la 30 de procente, în comparație cu luminile LED. Secretul constă în folosirea unei substanțe pe bază de fosfor fluorescent, cu ajutorul căreia diodele emit un fascicul extrem de puternic, prin intermediul unui set de lentile speciale.

Efectul de orbire este și el eliminat prin controlul electronic al fazei lungi cu ajutorul informaţiilor oferite de camera video frontală.

BMW i8 este al doilea automobil construit de bavarezi pe baza tehnologiei hibrid, într-o rețetă proprie. Spre deosebire de i3, care este un automobil mic, de oraș, i8 este un vehicul sport veritabil, cu 2+2 locuri, care promite o accelerație de 4,5 secunde de la 0 la 100 km/h și un consum extrem de redus. Puterea totală este de 362 CP, iar cuplul maxim atinge 570 Nm.

În modul de rulare 100 electric, i8 are o autonomie de 35 de kilometri, la o viteză maximă de 120 km/h. Cu ambele motoare cuplate, supercarul electric rulează în regim 4×4, cu un consum de 2,5 litri/100 km, respectiv emisii de 59 g/km. Autonomia totală, cu un plin de benzină trece de 500 km, în modul confort, și crește cu 20 în regim ECO PRO.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole