luni, iunie 24, 2024
AcasăPiata autoVânzările Dacia s-au apreciat spectaculos, cu peste 200%, pe piața din Marea...

Vânzările Dacia s-au apreciat spectaculos, cu peste 200%, pe piața din Marea Britanie

Dacia continuă ascensiunea fulminantă de pe piața britanică cu un nou record de vânzări. Luna trecută, livrările constructorului argeșean s-au apreciat cu 201%, în condițiile unui avans general de 17,7% al înregistrărilor de mașini noi.

Luna martie a consemnat un bilanț de 4.973 unități pentru Dacia, față de cele numai 1.651 de vehicule comercializate cu un an în urmă. Motorul succesului este noua generație Sandero, model apreciat de britanici pentru prețul său extrem de avantajos și pentru costurile sale reduse de întreținere. Pe locul doi, în topul celor mai cerute modele, s-a situat SUV-ul Duster, campionul din 2013.

Per total, vânzările de mașini noi din Marea Britanie au urcat în perioada ianuarie-martie cu 13,7%, până la 688.122 unități. Topul celor mai bine vândute modele este dominat, în continuare, de Ford Fiesta, urmat îndeaproape de fratele mai mare Focus, de Opel/Vauxhall Corsa și Volkswagen Golf.

Regatul Unit se numără printre puținele state care au revenit pe plus, după declinul accentuat al pieței europene din ultimii ani. În 2013, înmatriculările de mașini noi au înregistrat un avans de 10,8%, bilanțul final de 2,26 milioane de unități egalând precedentul maxim istoric, atins în 2007. Germania, Franța și Italia continuă să raporteze scăderi cuprinse între 4,2 și 7,09%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole