miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiBMW M4 Cabriolet debutează la New York - imagini și informații oficiale

BMW M4 Cabriolet debutează la New York – imagini și informații oficiale

BMW M4 Cabriolet, versiunea descoperită a noului top-model al gamei sportive Seria 4, debutează în premieră mondială la Salonul Auto de la New York. Deși numele M4 Convertible este nou în panoplia BMW, noul model duce mai departe o tradiție de peste 26 ani, istorie ce începe în 1988, odată cu lansarea strămoșului său spiritual, primul M3 Cabrio.

Inima sportivei bavareze este noul motor de 3.0 litri, Twinpower Turbo, 6 cilindri în linie, de 431 CP, putere disponibilă pe o plajă de la 5.500 rpm, până la 7.300 rpm. Motorul prezent și pe fratele cu plafon fix înlocuiește vechiul V8 de 4.0 litri, fiind primul turbo pe acest model. Deși oferă doar 11 CP în plus, beneficiază de o plajă a puterii maxime mai mare. Cuplul maxim este și el semnificativ mai generos, 550 Nm – de asemenea disponibil pe o plajă de turații foarte mare (de la 1.850 rpm până la 5.500 rpm).

Performanța principală a noului BMW M4 Cabriolet este accelerația, de la 0 la 100 km/h, care coboară la 4,4 secunde (cu cutia cu dublu ambreiaj, opțională). Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Dincolo de aceste cifre, BMW anunță un consum cu 25% mai mic decât cel al fostului V8. Spectaculoasă este scăderea greutății cu 60 kg până la 1.750 kg, grație tehnologiilor și materialor noi, între care un rol important îl are firba de carbon, prezentă în foarte multe dintre componentele mașinii. Inclusiv bara de rigidizare din compartimentul motor este realizată din CFRP, cântărind doar 1,5 kg.

Cutia de viteze standard este una manuală în 6 trepte. În cazul în care se optează pentru transmisia opțională cu dublu ambreiaj și șapte trepte M, noul BMW M4 Convertible primește și un diferențial spate M cu patinare limitată, controlat electronic. Acesta variază în permanență cuplul între roți, procentajul variind între 0 și 100%. Această configurație dispune, de asemenea, și de Launch Control, o suspensie cu amortizoare controlate electronic Adaptive M fiind disponibilă opțional.  Direcția asistată electric va putea fi setată în trei moduri de funcționare: COMFORT, SPORT și SPORT+.

Noul BMW M4 Convertible se transformă din coupe în cabriolet la simpla apăsare a unui buton, operațiune complet automată ce durează doar 20 de secunde. Decapotarea sau capotarea mașinii poate fi realizată și în mers, până la viteza de 18 km/h.

Anvelopele și jantele standard au 18 inci, cele opționale pot fi și de 19 inci, iar lățimea anvelopelor este 255 pe față și 275 pe spate. Discurile de frână pot fi înlocuite, la cerere cu unele de carbon-ceramic, care vor avea etriere aurii.

Noul BMW M4 va fi prezentat publicului în premieră mondială, luna aceasta, la New York Autoshow, în showroom-urile din România urmând să ajungă în toamna acestui an.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole