luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieFord suspendă din nou activitatea uzinei de la Craiova, în lunile martie...

Ford suspendă din nou activitatea uzinei de la Craiova, în lunile martie și aprilie

Ford România a anunțat noi întreruperi de activitate la uzina din Craiova. Producția va fi suspendată timp de cinci zile în luna martie și trei zile în luna aprilie. Liniile au mai fost oprite și în ianuarie și februarie, ceea ce duce numărul total al zilelor de pauză din acest an la 14.

Decizia suspendării producției vine ca răspuns la scăderea cererii din Europa, fluxul de fabricație urmând să fie, astfel, adaptat la trendul general negativ al pieței. Cadența monovolumului B-Max preconizată pentru acest an se va reduce, în consecință, cu 5.180 unități. Secția de motoare va rămâne operațională.

Ford România continuă să îşi ajusteze volumul de producţie în funcţie de cererea de pe piaţă şi va opri activitatea în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de cinci zile în luna martie, respectiv trei zile în luna aprilie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în perioada următoare. Datorită flexibilităţii sistemelor noastre, putem reacţiona în timp util la cererile din piaţă inclusiv prin majorări de producţie”, se arată într-un comunicat Ford România.

Nu este pentru prima dată când Ford închide temporar fabrica din Craiova. Producția de mașini a mai fost sistată, în condiții similare, și în ultimele luni din 2013 – șapte zile în septembrie și decembrie, respectiv câte 13 zile, în octombrie și noiembrie, ceea ce se traduce printr-un total de 40 zile de pauză. Montarea motoarelor EcoBoost a fost și ea oprită, în premieră, în noiembrie și decembrie, timp de cincisprezece zile.

În prezent, la Craiova sunt produse 1.000 motoare și 370 de mașini pe zi. Cadența anuală a uzinei de la Craiova a atins pragul de 68.339 unități, anul trecut, marcând o creștere de 100% față de 2012. Chiar și așa, targetul mult mai optimist de 100.000 unități, stabilit anterior, a fost din nou ratat.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole