miercuri, iunie 26, 2024
AcasăMașini noiTEASER: Noua Toyota Aygo - aspiraţii premium şi design inedit

TEASER: Noua Toyota Aygo – aspiraţii premium şi design inedit

Toyota lansează luna viitoare la Geneva noul Aygo, citadina produsă pe aceeaşi platformă tehnică şi pe aceleaşi linii de asamblare cu Peugeot 108 şi viitorul Citroen C1.

Noua generaţie va afişa un design revoluţionar, condimentat cu elemente distinctive, cu accente conceptuale. O siglă supradimensionată tronează în centrul grilei care mimează aspectul literei X şi se întinde până la oglinzile laterale, învăluind o pereche de faruri fine cu LED-uri diurne.

Revoluţia stilistică adusă de noul Aygo nu este deloc întâmplătoare. Toyota aspiră la un loc în noua nişă premium a clasei mini, noua citadină urmând să fie repoziţionată ca un rival direct pentru Fiat 500 şi Opel Adam.

Layout-ul interiorului va fi, în mare parte, identic cu cel afişat de Peugeot 108. Astfel, Aygo va duce calitatea finisării şi asamblării la un nou nivel şi va promova o ergonomie minimalistă, comenzile esenţiale urmând să fie concentrate în jurul unui touchscreen integrat.

Aygo va fi oferită exclusiv în compania unor motorizări pe benzină aspirate cu trei cilindri. Rămâne de văzut dacă Toyota va opta pentru vechea motorizare de 1 litru, dezvoltată in-house, sau pentru noua unitate de origine Peugeot, prezentă şi pe noul 108.

Noua generaţie Toyota Aygo va fi în continuare produsă alături de modelele înrudite de la Peugeot şi Citroen, în uzina de la Kolin, Cehia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole