autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, apr. 30th, 2014

TRW Automotive a inaugurat noua fabrică de airbag-uri de la Roman

TRW Automotive a deschis o uzină complet nouă de airbag-uri la Roman. Producătorul american de componente auto este prezent în România din 2004 și operează, în prezent, alte șase fabrici pe plan local.

Potrivit reprezentanților companiei, noua facilitate de producție, ridicată pe locul fostelor hale IMR – Fontax, va primi rolul de furnizor de saci pentru airbag-uri al uzinelor TRW Automotive active pe continentul european. Pentru coaserea sacilor vor fi folosite atât mașini manuale, cât și semi-automate sau complet automate.

TRW va angaja la Roman aproximativ 400 de oameni până la finele lui 2014 – operatori producție, șefi de echipă, supervizori producție, ingineri mecanici întreținere, ingineri de proces etc., efectivele noii uzine urmând să crească până la 1.200 de muncitori, în următorii trei ani.

“Până în 2018 ne așteptăm să existe cerere suplimentară pentru 12 milioane de airbag-uri. Noua unitate va susține fabricile noastre de airbag-uri din Europa. În acest an, se estimează a fi angajați 400 de oameni și încă 1.000 până în 2017, a declarat Frank Mueller, vicepreședintele TRW Automotive.

Grupul TRW Automotive are peste 3.500 de angajați în România, printre clienții fabricilor sale de la Timișoara, Oravița, Lupeni, Reșița, Baia-Mare și Deta numărându-se mari producători auto, precum BMW, Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz sau Renault. Anul trecut, americanii au inaugurat la Baia Mare, o linie de îmbrăcare în piele a volanelor montate pe modelele Audi, activitatea companiei în țara noastră demarând în 2004, la Timișoara, cu o unitate similară de producție. În prezent, în uzina de la Timișoare, 1.700 de muncitori produc module pentru airbag-uri și volane.

La nivel global, TRW Automotive este una dintre cele mai mari companii de profil din industrie, având peste 65.000 de angajați.  Compania americană cu sediul în Michigan se laudă cu venituri anuale de 17 miliarde de dolari și un profit de 199 milioane de dolari, în primul trimestru.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>