luni, iunie 24, 2024
AcasăTOP NEWSTransportatorii rutieri au intrat în grevă: sute de camioane blocate pe șoselele...

Transportatorii rutieri au intrat în grevă: sute de camioane blocate pe șoselele țării

Transportatorii rutieri din România au respectat decizia anunțată săptămâna trecută și au intrat în grevă, pe termen nelimitat. Mai multe sute, poate chiar peste 1.000 de companii de transport au decis să oprească activitatea camioanelor de transport, acuzând lipsa de dialog din partea Ministerului Transporturilor.

În cursul dimineții, au fost anunțate blocaje ale activității TIR-urilor în mai multe localități din țară. La Satu-Mare, peste 150 de vehicule de transport au fost trase pe dreapta în vama Petea. Poliția a declarat că traficul se desfășoară cu dificultate în zonă. În nordul țării, mai multe mașini au oprit pe drumurile din județele Botoșani și Suceava, blocând una din benzile de circulație. Pe Valea Oltului, mai multe zeci de camioane au format un convoi, cu plecare din Râmnicu Vâlcea, în semn de protest.

În județele din vestul țării, în Sibiu și Arad, s-au înregistrat acțiuni declanșate de șoferii TIR-urilor, cu blocaje ale șoselelor, în zonele de centură. Centura de nord a Capitalei a fost, de asemenea, blocată de camioane, la fel mai multe șosele din țară.

“Actualul ministru al Transporturilor nu a raspuns la nici una din adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului, intelegand sa se intalneasca, dupa modelul fostului ministru Relu Fenechiu doar cu „apropiati” ai ministerului, cu care dealtfel, in ultimele saptamani, se „aranjeaza” pe sest legislatia.

In tot acest context, transportatorii rutieri de marfuri mai primesc inca o lovitura de la Guvern prin scumpirea carburantilor, odata prin cresterea accizei si totodata prin noua taxa de 7 centi + TVA, abuziv introdusa in carburanti.” se arată în comunicatul Confederației Naționale Rutieră, semnat de Augustin Hagiu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole