joi, februarie 22, 2024
AcasăMașini noiToyota Yaris facelift, noi pretenții de stil și calitate - primele imagini...

Toyota Yaris facelift, noi pretenții de stil și calitate – primele imagini oficiale

Toyota Yaris primește 1.000 de piese complet noi sau revizuite, în cadrul unei ample operațiuni de revizuire ce a presupus mai bine de 576.000 de ore de dezvoltare. Yaris facelift ridică ștacheta în materie de stil și calitate, totul grație unui design mai agresiv și a unui evident salt calitativ.

La exterior, Toyota Yaris facelift împrumută aerul ludic al noii generații Aygo. Grila se contopește cu admisia din partea inferioară a barei frontale pentru a reproduce forma literei X, iar blocurile optice față și spate adoptă un stil high-tech și tehnologie LED.

Marile noutăți vin la interior. Planșa de bord a fost redesenată și este capitonată cu materiale mai moi, viu colorate, întreaga paletă de culori disponibile pentru habitaclu fiind lărgită cu nuanțe noi, puternic contrastante. Plasticul cu iz de crom a fost înlocuit cu elemente satinate, de bun gust. Levierul cutiei de viteze a fost și el, în sfârșit, adaptat cerințelor europene, fiind scurtat cu 30 mm, iar consola centrală integrează un nou touchscreen color de 7 inci, față de numai 6,1 inci în trecut – în cazul optării pentru sistemul multimedia Toyota Touch 2.

Schimbările aduse micului Yaris nu sunt doar de suprafață. Suspensia și direcția au fost reconfigurate pentru un plus de dinamism și maturitate. Amortizoarele față și spate sunt mai moi și asigură un nivel superior de confort, inginerii niponi întărind în același timp bara de torsiune posterioară, în lupta cu fenomenele nedorite de ruliu și subvirare. Toyota a adăugat noi puncte de sudură, noi materiale fonoabsorbante și o izolație mai bună a parbrizului, zgomotele la rulare, indiferent că ne referim la cele aerodinamice sau la cele produse de motor, fiind reduse, astfel, considerabil.

Gama de motorizări nu aduce niciun fel de noutăți. Toyota Yaris facelift va putea fi comandată în continuare în compania unui diesel de 1,4 litri sau a celor două unități aspirate pe benzină de 1,0 și 1,33 litri. Vârful de gamă rămâne varianta hibridă, care acoperă mai bine de o treime din comenzile citadinei nipone. Motorizarea entry-level a devenit mai rafinată și mai eficientă și emite doar 99 g CO2/km, față de 110 g, înainte de facelift.

Toyota Yaris facelift va ajunge în showroom-uri începând din această toamnă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole