autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 22nd, 2012

Toyota și Lexus au vândut 4 milioane de modele hibrid din 1997 pănă astăzi

Toyota și Lexus au vândut din 1997 până în prezent peste 4 milioane de modele hibrid. Primul model hibrid a fost lansat de constructorul nipon în august 1997 în Japonia – Coaster Hybrid EV. În același an în decembrie Toyota lansa Prius. Comercializarea la nivel mondial pentru Prius a debutat în anul 2000. Peste trei ani urmând a fi lansată a doua genrație Prius. Debutul a fost greu, tehnologia hibrid fiind apoi ”exportată” de Toyota pe aproape toată gama de modele, inclusiv pe cele ale diviziei de lux Lexus.

La doi ani după prezentarea celei de a treia generații Prius, constructorul nipon se laudă cu patru milioane modele hibrid comercializate la nivel mondial. În acest moment Toyota și Lexus au în ofertă 18 modele hibrid care însumează 15 din vânzările totale la nivel mondial ale constructorului. Iar viitorul ne mai aduce trei modele hibrid de la Toyota și Lexus – Toyota Yaris Hybrid, Toyota Yaris Plug-in HHybrid și Lexus ES 300h. Cei de la Toyota au calculat cantitatea de CO2 salvată de această flotă de 4 milioane exemplare comercializare. Este vorba despre 26 milioane tone CO2.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>