luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieToyota recheamă în service 4.500 de mașini vândute în România

Toyota recheamă în service 4.500 de mașini vândute în România

Toyota Yaris și Urban Cruiser se află în centrul uneia dintre cele mai ample acțiuni de rechemare operate de constructorul nipon în România. Sunt așteptate în service 4.500 de mașini cu posibile probleme la coloana de direcție și scaune.

Prima rechemare vizează 4.433 de mașini, grosul acestora fiind reprezentat de modele Yaris. Potrivit Toyota România, “din cauza prinderii necorespunzatoare a suportului coloanei de volan, o fisura se poate dezvolta in suportul de prindere, daca volanul este frecvent fortat in pozitiile maxime. Daca vehiculul este in continuare utilizat in aceste conditii, coloana de volan se poate deplasa de la pozitia sa fixa”.

Remedierea problemei se face prin înlocuirea suportului de prindere a barei de ranforsare a coloanei de volan. Durata întregii operațiuni este estimată la 2-4 ore.

Ultimul lot de 67 de mașini incluse în operațiunea de recall anunțată de Toyota este compus exclusiv din modele Yaris cu trei portiere.

Arcul folosit in mecanismul de blocare a pozitiei orizontake a scaunului soferului si cel al pasagerului se poate rupe. Acest lucru se intampla daca scaunul este reglat frecvent in diferite pozitii. Daca acest arc se rupe, scaunul nu mai poate fi blocat in pozitia dorita, iar in cazul in care vehiculul este condus astfel, in eventualitatea unui accident, scaunul se poate deplasa”, noteaza Toyota.

Proprietarii modelelor afectate nu vor zăbovi prea mult în service, reparația urmând să fie finalizată în cel mult o oră și jumătate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole