vineri, martie 29, 2024
AcasăIndustrieToyota, amendată cu 1,2 miliarde de dolari în dosarul "accelerației involuntare"

Toyota, amendată cu 1,2 miliarde de dolari în dosarul “accelerației involuntare”

Toyota va plăti 1,2 miliarde de dolari pentru a evita acuzațiile de natură penală în dosarul “accelerației involuntare”. Amenda face parte dintr-o înțelegere cu Departamentul de Justiție American, care închide, practic, complicata anchetă din acest caz.

În 2009 și 2010, compania niponă a rechemat în service peste 12 milioane de mașini, după ce o serie de accidente suspecte au dus la moartea mai multor șoferi de modele Toyota. Numărul plângerilor privind o misterioasă accelerație spontană s-au mărit exponențial, pe măsură ce mediatizarea cazurilor a luat amploare. În urma unei anchete, s-a stabilit că de vină pentru fenomenul reclamat erau covorașele din velur incluse în echiparea anumitor versiuni. Fixate insuficient, acestea putea acționa și chiar bloca pedala de accelerație, punând în pericol viața șoferilor.

Acordul dintre Toyota și oficialitățile americane va fi oficializat în acestă săptămână. Un supervizor independent, numit de Departamentul de Justiție, va monitoriza în permanență respectarea tuturor angajamentelor luate de Toyota pentru a evita astfel de probleme în viitor. Dosarul poate fi redeschis oricând, grație unei clauze speciale inclusă în înțelegerea finală.

Baremul record impus în cazul sumei pe care Toyota va fi obligată să o achite în acest dosar reprezintă un avertisment dat întregii industrii auto, care ar trebui să pună pe primul plan siguranța și calitatea, în detrimentul propriilor câștiguri, susțin autoritățile americane. Compania niponă a fost, de asemenea, acuzată de minimalizarea problemelor mecanice descoperite și de inducerea în eroare a anchetatorilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole