autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iun. 21st, 2012

TMG – Toyota Motorsport GmbH se implică în producția de serie

Toyota Motorsport GmbH nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este echipa din spatele succeselor constructorului japonez în motorsport. Fie că vorbim de raliuri, Formula 1 sau competiții de anduranță, toate reușitele poartă semnătura TMG. Mai nou constructorul japonez își dorește ca experiența diviziei sport să poată fi accesibilă clienților prin intermediul modelelor de serie. Așadar TMG se va transforma în divizia care va dezvolta și modele sport ale versiunilor de serie.

În acest moment lipsa unor astfel de modele din oferta Toyota este unul dintre minusurile în lupta cu marii rivali. Se știe de ceva vreme faptul că Toyota, în particular cei de la Lexus, lucrează la o versiune sportivă a navei amiral LS460, a și fost văzută în teste pe circuitul de la Nurburgring. Președintele TMG, Yoshiaki Kinoshita, a confirmat lansarea lui Lexus LS460 TMG Edition și chiar a dat câteva detalii despre model. Modificări substanțiale se vor regăsi la nivelul propulsorului, suspensiei și caroseriei, model care urmează să fie confirmat pentru producția de serie într-un interva de 6-9 luni.

Toyota lucrează intens la planul de revenire în WRC, iar modelul desemnat este noul Yaris cu propulsor turbo de 1.6 litri. TMG își va pune semnătura și pe o versiune sport Yaris. Acestea sunt doar două dintre modelele confirmate de Toyota că vor purta semnătura TMG. Dar evident un model cu un potențial uriaș pentru TMG este noul coupe GT 86.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>