miercuri, iunie 26, 2024
AcasăLegislațieTimbrul de Mediu: Statul a încasat 733 milioane lei și a restituit...

Timbrul de Mediu: Statul a încasat 733 milioane lei și a restituit 570, în 2013

Timbrul de Mediu a adus Statului român încasări bugetare estimate la 733 de milioane de lei, în 2013. Restituirile pentru vechea taxă auto, destinate celor care au obținut hotărâri judecătorești definitive în acest sens, s-au ridicat, însă, la 570 de milioane de lei. Un calcul simplu ne arată că, anual, Statul câștigă doar 163 de milioane de lei din controversatul Timbru de Mediu.

Președintele AFM, Adrian Gearâp, a afirmat, luni, cu ocazia lansării Programului ‘Rabla’ 2014, că estimările privind încasările din timbrul de mediu pentru anul acesta ajung în jurul sumei de 750-800 de milioane de lei.

În data de 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, din acel moment taxa auto urmând să fie calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de identitate a mașinii.

Timbrul de mediu se aplică pentru autovehiculele din categoria M1, M2, M3 cu precizarea că pentru categoria de autoturisme cu normă de poluare Euro5, Euro4 și Euro3 formula de calcul ia în proporție de sută la sută emisia de CO2, iar pentru autoturismele cuprinse în normele de poluare non-euro, Euro 1 și Euro 2 se aplică actuala formulă prevăzută prin Legea 9/2012, ce ia în calcul capacitatea cilindrică.

Pe de altă parte, taxa crește pentru mașinile Euro3 și Euro4 în cazul versiunilor diesel, întrucât, potrivit Rovanei Plumb, ‘emisiile din pulberi sunt mai mari în cazul mașinilor care merg cu motorină’.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât la ora actuală, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveţi să acorzi mult mai puţină atenţie lucrurilor pe care le spun sau le fac cei din jurul tău şi mult mai multă atenţie "micuţei voci" care îţi vorbeşte în sinea ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email zizou_sez@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole